BüféBudapest

Szeretem érezni a kenyér illatát, a friss zöldség ízét, szeretem kifakadni látni az érett gyümölcs nedvét, tapintani az élő tészta állagát. Szeretem ahogy az alapanyagok eldobják eredeti formájukat, és egységekből kerek egésszé rendeződnek. Öröm nekem a vendégül látás minden mozzanata...

Címkék

alga (1) alma (3) almás káposztás cvekedli (1) almás pite (1) almás zellerkrémleves (1) aranyszarvas (1) árpagyöngy (1) barackos csirke (1) bárány jeremynek (1) berlin (1) bor (1) borjúborda (1) brie (1) briós (1) brownie (1) buék (1) büfében (1) burek (1) burgonya (3) cékla (2) céklás csokis kalács (1) céklás kalács (1) chili (3) chutney (1) citrom (2) citromkrém (1) citromos vaníliás joghurt levendulával (1) coq au vin (1) csicsóka (1) csirke (1) csirkemáj (1) csirkemájpástétom (1) csokis (1) csokis keksz (1) csokitorta (1) csoki fagyi (1) csokoládé (10) csontlé (1) datolya (1) dió (2) diópesto (1) dísz (1) döner (1) édesburgonya (1) édesköménymag (1) édesség (5) együtt (1) előétel (1) eper (1) fagyi (1) fahéj (2) főétel (1) fozzunk egyutt (95) franciák (1) füge (1) gabona (1) gnocchi (1) gorgonzola (2) grissini (1) gulyásleves 150 főre (1) gyömbér (1) húsvét (1) húsvéti kalács (1) jégkrém (1) joghurt (2) joghurt torta (1) kacsa (2) kacsás kalács (2) kakaós csiga (1) kakaós kalács (1) kakas (1) kalács (6) kapcsolat (1) káposzta (2) kardamom (1) keksz (3) kékszőlő (1) kence (7) kenyér (11) kenyérpuding (1) kókusztej (1) kolbász (2) köles (2) konfitált csirkecomb (1) körte (3) körtefagyi (1) kovász (1) krém (8) kukorica (1) kultúrfürdő (1) lasagne (1) lazacpástétom (1) lencse (1) lepény (2) levendula (1) leves (6) libamáj (1) lilahagymás sütőtökkrém rozmaringgal (1) mandulás csokitorta (1) marhahús (1) mártás (1) mártogatós (7) mazsola (1) medvehagyma (2) megnyugvás (1) nagyböjt (1) nagy falat íz (1) narancs (2) nudli (2) oliva (1) olivapesto (1) őszi torta (1) paradicsom (3) pástétom (1) pecsenyelé (1) pesto (2) petrezselyem (1) piknik (5) pirog (1) pita (1) pite (1) pulykasült (1) pulyka kolbász (1) püspökkenyér (1) quinoa (1) rakott krumpli (1) recas pincészet (1) répa (1) rétes (1) rizottó (4) ropi (1) sáfrányleves (1) saláta (1) sonka (1) sóska (1) sóskaleves (1) spagetti (1) stangli (1) süti (1) sütőtök (4) sütőtökgnocchi (1) sütőtökös vöröslencse leves (1) szalonna (1) széchenyi (1) szegál viktor (1) széles metélt (1) szendvics (1) szeretetkeksz (1) taco (1) tamarind (1) tej (1) tejberizs (2) tejes pite (1) téli kalács (1) tészta (2) thai citromfű (1) tofu (1) torta (1) tortaszolgalat (7) túró (1) újhagyma (1) újkrumpli (1) uzsonna (1) vaj (2) vanília (2) wamp (2) zamatzár (1) zeller (2) zöldbab (2) zöldfűszer (2) zöldség (3) Címkefelhő

Erről beszélünk

Receptek, képek, élmények, ötletek

2011.01.05. 08:49 BÜFÉ

Lazacpástétom önvallomással

Címkék: fozzunk egyutt lazacpástétom

Gyönge vagyok.

Beláthatatlan mennyiségű alapanyag, mit alapanyag, alapanyagcsoport! létezik, amiről alig tudok valamit. Ilyen például a hal. A fehér húsú, a barna húsú, a tengeri, a Magyarország vizeiben élő halak. Kimeríthetetlen témakör, és én őrlöm magam, hogy alig ismerem őket, hogy viselkednek élve, mit tehetünk velük, hamár úgy döntöttünk elfogyasztjuk őket. Elhatározás, bátorság kérdése csak, és máris itt állok egy darab hallal a kezemben, és máris egy újabb szelet ismerethez, élményhez, örömhöz jutottam. Akkor mégsem vagyok gyönge?

Ezt a receptet egy kíváló barátomtól kaptam, aki igazi szakács.

Hozzávalók:

300 g friss lazac

olivaolaj

vaj

koriander

1 mogyoróhagyma

2 gerezd fokhagyma

1 megtisztított lime reszelt héja és leve

1 kápia paprika

 

Elkészítés:

 Egyenlő mennyiségű olivaolajon és vajon megpirítom a finomra szelt hagymákat és a kb. 3 mm-eres kockára vágott kápiapaprikát. Egyenlő mennyiségű vajat és olivaolajat adok hozzá, annyit, amennyi a kb. fél cm-isre kockázott (bőre nélkül!) lazacot éppen ellepi. Enyhén megsózom a lazackockákat (átengedem őket a sós tenyeremen) és a zsiradékba merítem. Hozzáadom a lime levét és reszelt héját és puhára főzöm, kis lángon, semmiképp se forrjon a zsiradék. Amikor kész, hozzáadok egy csokor aprított, friss koriandert, elkeverem, és formákba töltve hűtöm. Akkor a legfinomabb, amikor éppen kihűlt!

Említett barátom a Cactus Juice-ban főz, ott is megkóstolhatjátok a pástétomot!

Tipp: Én pudingformába töltöttem, hagytam kihűlni, majd meleg víz alá tartottam a formát és kiütöttem belőle a pástétomot. Friss bagettel, olivaolajjal tálaltam. De kínáltam már ropogósra sütött rétestésztával is, és szufléformában, pástétomformában is csinos.

Share |

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bufe.blog.hu/api/trackback/id/tr162561868

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása