BüféBudapest

Szeretem érezni a kenyér illatát, a friss zöldség ízét, szeretem kifakadni látni az érett gyümölcs nedvét, tapintani az élő tészta állagát. Szeretem ahogy az alapanyagok eldobják eredeti formájukat, és egységekből kerek egésszé rendeződnek. Öröm nekem a vendégül látás minden mozzanata...

Címkék

alga (1) alma (3) almás káposztás cvekedli (1) almás pite (1) almás zellerkrémleves (1) aranyszarvas (1) árpagyöngy (1) barackos csirke (1) bárány jeremynek (1) berlin (1) bor (1) borjúborda (1) brie (1) briós (1) brownie (1) buék (1) büfében (1) burek (1) burgonya (3) cékla (2) céklás csokis kalács (1) céklás kalács (1) chili (3) chutney (1) citrom (2) citromkrém (1) citromos vaníliás joghurt levendulával (1) coq au vin (1) csicsóka (1) csirke (1) csirkemáj (1) csirkemájpástétom (1) csokis (1) csokis keksz (1) csokitorta (1) csoki fagyi (1) csokoládé (10) csontlé (1) datolya (1) dió (2) diópesto (1) dísz (1) döner (1) édesburgonya (1) édesköménymag (1) édesség (5) együtt (1) előétel (1) eper (1) fagyi (1) fahéj (2) főétel (1) fozzunk egyutt (95) franciák (1) füge (1) gabona (1) gnocchi (1) gorgonzola (2) grissini (1) gulyásleves 150 főre (1) gyömbér (1) húsvét (1) húsvéti kalács (1) jégkrém (1) joghurt (2) joghurt torta (1) kacsa (2) kacsás kalács (2) kakaós csiga (1) kakaós kalács (1) kakas (1) kalács (6) kapcsolat (1) káposzta (2) kardamom (1) keksz (3) kékszőlő (1) kence (7) kenyér (11) kenyérpuding (1) kókusztej (1) kolbász (2) köles (2) konfitált csirkecomb (1) körte (3) körtefagyi (1) kovász (1) krém (8) kukorica (1) kultúrfürdő (1) lasagne (1) lazacpástétom (1) lencse (1) lepény (2) levendula (1) leves (6) libamáj (1) lilahagymás sütőtökkrém rozmaringgal (1) mandulás csokitorta (1) marhahús (1) mártás (1) mártogatós (7) mazsola (1) medvehagyma (2) megnyugvás (1) nagyböjt (1) nagy falat íz (1) narancs (2) nudli (2) oliva (1) olivapesto (1) őszi torta (1) paradicsom (3) pástétom (1) pecsenyelé (1) pesto (2) petrezselyem (1) piknik (5) pirog (1) pita (1) pite (1) pulykasült (1) pulyka kolbász (1) püspökkenyér (1) quinoa (1) rakott krumpli (1) recas pincészet (1) répa (1) rétes (1) rizottó (4) ropi (1) sáfrányleves (1) saláta (1) sonka (1) sóska (1) sóskaleves (1) spagetti (1) stangli (1) süti (1) sütőtök (4) sütőtökgnocchi (1) sütőtökös vöröslencse leves (1) szalonna (1) széchenyi (1) szegál viktor (1) széles metélt (1) szendvics (1) szeretetkeksz (1) taco (1) tamarind (1) tej (1) tejberizs (2) tejes pite (1) téli kalács (1) tészta (2) thai citromfű (1) tofu (1) torta (1) tortaszolgalat (7) túró (1) újhagyma (1) újkrumpli (1) uzsonna (1) vaj (2) vanília (2) wamp (2) zamatzár (1) zeller (2) zöldbab (2) zöldfűszer (2) zöldség (3) Címkefelhő

Erről beszélünk

Receptek, képek, élmények, ötletek

2011.07.21. 09:42 BÜFÉ

Valami Amerika

Címkék: saláta kukorica fozzunk egyutt

Nem vagyok otthon az amerikai konyhában, az biztos, odaát Rémusz bácsitól a Ewing családig minden asztalon megfordul a kukorica. Lám, egy közös pont a magyar nyarak és Ámerika között! Én nagy kukoricás vagyok, gyerekkoromban alapprogramként épült belém a gödi faházikónkban töltött nyarakon elfogyasztott kukoricák emléke. A család asszonyai, többnyire Anyám, hatalmas fazékban ágyaztak meg csuhéval a csöveknek, és az akkoriban kiszámíthatóan meleg nyárban még a hátsó kertben is fokozódott a forróság, amikor főtt a kukorica. Az órákon át terjengő illatról nem is beszélve... Langymelegen megkaptuk, a sok rohangálástól kiéhezetten pattantunk rá, egek, édes, zamatos, az érzés, ahogy harapáskor a nedvek berobbannak a szájba. Megvannak a fények, az árnyékok, a hangok, boldog békesség.

A piacon már szép áron kapjuk a zsenge kukoricát, eszik is a Lányok (egyebütt a fiúk is), és én újra és újra a gödi verandán találom magam. Egy kedves családi rendezvényre házias, mégis ötletes kosztot kívántak, akkor jött az ötlet, hogy krémes salátaként kínáljam.

 Krémes kukoricasaláta

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hozzávalók romantikus adagra, azaz 2 főre:

2 cső kukorica

70 ml tejszín

125 g mascarpone

1 db lime

chili ízlés szerint

só ízlés szerint

1 csokor metélőhagyma

 

Elkészítés:

A kukorica csöveket puhára főzöm, amikor kihűlt annyira, hogy kézbe tudjam venni, talpra állítom, és késsel lehámozom a csőről a szemeket. Amikor evvel megvagyok, kanalat illesztek hozzá, és erősen végighúzom rajta, hogy a szemek ízes, édes gyökerei is kijöjjenek. Lábasban vagy serpenyőben tejszínnel összehevítem, ráreszelem a megmosott lime héját, és belefacsarom a levét, ízlés szerint friss chilit aprítok bele, és enyhén sózom. Ha mindent előkészítettem, ezzel a folyamattal 5 - 8 perc alatt megvagyok, a hevítéssel jobban összebarátkoznak az ízek. Amikor langyosra hűlt hozzákeverem a mascarponét, majd az aprított metélőhagymát.

Hangulatomnak megfelelő étkező phártnert választok, és láb-lógatva, mélázva elfogyasztom.

A nyár jó, élvezd Te is!

 

 

Share |

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bufe.blog.hu/api/trackback/id/tr63085493

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása