A csicsóka számos egyéb kíváló tulajdonsága mellett segíti szerotonintermelésünket, fogyasztása tehát jókedvre derít! Én borongós tavaszi napon főztem ezt a levest először, és a hatást igazolni tudom!
Hozzávalók:
250 g csicsóka
10 g vaj
1,3 dl zöldségalaplé
0,8 dl tejszín
0,5 dl tejszín
Elkészítés:
Megtisztítom a csicsókát. Ez a legmacerásabb része az amúgy végtelenül egyszerű folyamatnak. Érdemes mosogatószívas durva részével lesikálni, amúgy ugyanúgy tisztítjuk, mint a burgonyát.
A megtisztított csicsókát egyforma, kis darabokra vágom, vajon enyhén megpirítom, majd felöntöm a zöldségalaplével és a borral. Fedőt rá, és amikor a csicsóka puhára főtt, hozzáadom a tejszínt, ízlés szerint fűszerezem sóval, borssal. Sűrű szitán átszűröm, visszateszem a lángra, egyet rottyantok rajta, és hozzáadom a tejszínt. És kész. Tálaláskor adhatunk hozzá pirított kalácskockákat.
BOLDOG TAVASZT!
Többet a csicsókáról itt: