A Lehel piac remek hely, ajánlom mindenkinek. 2 héttel ezelőtt emeletről kilógatott, karikán tekergőző légtornász lány is volt! Ez csak alkalmi mulatság, de beszélgetni, figyelni mindig lehet, sőt kell!
A földszinten, középen találtok egy pici standot, 2 fess úriember viszi a helyet. Egyszerűen, gusztusosan tálaláják a felhozatalt, ami nem más, mint aszalt gyümölcsök, magvak, diók héjukban, hántolva, ízesítve, de kérésre még le is darlálják a kívánt finomságúra.
Régen cipőt vettem úgy, hogy mindegy mihez, de valamihez jó lesz, KELL! Most a magvas a hely, ahol elengedem magam, és, ami tetszik, abból veszek egy picit. Azonnal elrágcsálom, és legtöbbször elindul az agyamban is az íz, körévegyül még néhány, és kísérleti alanyként végzi a választott. Ha nem, akkor csak jólesett.
Pestóhoz és a kecskesajtos, medvehagymás lepényhez kellett kesudió és fenyőmag, mindjárt kértem makadámdiót is, hántoltat, és valami gyönyörűt! ...aszalt narancskarikát! Az aszalt, cukrozott citrushéjak karácsony táján mindenfelé felbukkannak, de a karika gyümölcshúsa....!!! Nem volt gondolkodás, én ehhez chilit kívántam. Ez jött ki belőle.
Chilis, narancsos krém makadámdióval
Hozzávalók:
100 g sajtkrém
1 kisebb vörös chili húsa
1 karika aszalt narancs húsa
makadámdió
Elkészítés:
A chilit kimagozom, apróra vágom. A narancskarika húsát apróra vágom. Mindkettőt elkeverem a szobahőmérsékletű sajtkrémmel. Tálaláskor aprított makadámdióval szórom meg.
A chili csípőssége és a narancs édes zamata bevált formula. A karakteres ízeket magába öleli a lágy krémsajt, és, ha egy napig áll a hűtőben, teljesen összeérnek az ízek. A makadámdiót is belekeverhetjük, én inkább frissen szoktam aprítani. A dús, vajas, édeskés, roppanós dió kíválóan kiegészíti a krémet.
És 1 perc alatt elkészül!!!