Avagy, mit kenjünk a kenyérre?!
Hogy változatosságot vigyünk az életünkbe, nem kell kétes származású összetevőkből (rossz minőségű húsmaradványok, E-k, pektinek, tartósítószerek, térfogatnövelők...) összeállított felvágottakhoz nyúlnunk. A jó minőségű sajtok pedig borsos áron mérettetnek mifelénk.
A BÜFÉ kis krémsorozattal rukkol elő. Váljék egészségetekre!
És mivel dúl a tavasz, egyre több a friss, illatos, ropogós zöldség is, mártogassátok azokat is!
A sajtkrém/vaj alapú összeállításoknál saját ízlésetekre, és pénztárcátokra hagyatkozzatok.
VAJ
A vaj tejszínből készül (itt felderenghet a köpül szó..) tej eredetű savókoncentrátum hozzáadásával, vagy anélkül. Minőségét tekintve több kategóriát is megkülönböztetünk. A legjobb minőséget a márkázott vajak képviselik, de teavajat és szendvicsvajat is találunk a polcokon. Ezek mind egyazon eljárással készülnek, a különbség az alapanyagok minőségében és a zsírtartalomban keresendő (a jó vaj zsírtartalma min. 82%)
MASCARPONE
A Mascarpone friss-sajtkészítmény, tejszínből és tejből.
SAJTKRÉM
Egyéb friss-sajtkészítményekkel is barátkozhatunk, pl. a Philadelphia krémsajt. Ezen termékeknél is fontos, hogy olvassuk el, mi áll a doboz hátulján! Ha bármi gyanúsat észlelünk, és, ha tudunk szánni picit több pénzt az alapanyagra, ne habozzunk, a drágábbat, de jobbat válasszuk!
VAJKRÉM
A legjobb vajkrémet úgy hozom össze, hogy jó minőségű vajat alaposan összedolgozok magas zsírtartalmú tejszínnel.
KÉSZEN KAPHATÓ VAJKRÉM
A bolti vajkrémekkel érdemes csínján bánni, mert a vaj és a tejszín mellett keménítőket, liszteket is tartalmaz, ami még elmegy, de helyenként cellulózt, és gumiarábikumot is tartalmazhat. Az ára kétségkívül baráti, a döntés tehát a Rátok marad.
Egy kis segítség az E-k világában való eligazodáshoz:
http://www.vitalmagazin.hu/index.php?etabla=1