Ezt a receptet pedig Anyukám szerezte valahonnan, nem tudom honnan, így marad egyszerűen az Anyu receptje. Minden elfogultság nélkül állíthatom, hogy mennyei. Mindazoknak, akik szeretik a kékpenészes sajtokat!
Hozzávalók:
200g Roquefort sajt
2 db tojás sárgája
kevés tejföl
szerecsendió
petrezselyem / bazsalikom / koriander
1 csomag leveles tészta
Elkészítés:
A leveles tészta elkészítése gyönyörű folyamat, de én most nem értem rá, és már erősen ül a vállamon az év végi fáradtság, én szívből ajánlom ilyen alkalmakra a bolti leveles tésztát.
A roquefort sajtot villával összetöröm, elkeverem a tojások sárgájával, és annyi tejfölt adok hozzá, hogy krémes állagú legyen, de semmiképp sem folyós. A tésztát kicsomagolom, kitekerem, és egyenletesen betöltöm a krémmel, megszórom a választott zöldfűszerrel (a korianderrel csinnyán!), lehűtöm az így készült 'hurkát', kisujjnyi szeleteket, karikákat vágok belőle (női kisujj!), jó 2 cm-it hagyok a csigák közt a sütőpapírral bélelt tepsiben, a csigák sütés közben még növekednek. 200C-on sütöm 3 percet, akkor visszahúzom a hőfokot 180C-ra, és kb. 8 perc alatt aranybarnára sütöm. Néhány perc pihentetés után rácson hűtöm. Bort iszom hozzá, pl. Béla és Bandi Sauvignon Blanc-ját, és közben jól nem csinálok semmit se!