mert ez a köret imádnivaló! Egy sváb szakácskönyvből való a recept, olyan egyszerű, és észrevettétek már, hogy a fűtött lakásban valahogy más illata van a főzésnek? És azok a körték.. A csirkecomb meg jár mellé, mert a Gyerekek növésben vannak, és egyébként is! Omlós, szaftos hús, ropogós a bőre!
Konfitált csirkecomb zöldbabbal, szalonnával, körtével
Hozzávalók 4 főre:
1-1,5 l kacsazsír
5 db csirkecomb (Apának 2)
só
fél kg zöldbab
150 g szalonna
fél körte
50 g cukor
Elkészítés:
A kacsazsírt felmelegítem 60 C-ra, a csirkecombokat megtisztítom, megmosom, leszárítom, besózom, és a kacsazsírba teszem. A zsírt 60 C-on tartom. Ha nincs kedvem méricskélni, tűzálló edényben melegítem a zsírt, a sütőt beállítom 60 C-ra, és 3-4 órán át rá sem kell nézni. Ezalatt előkészítem a köretet. A zöldbabot megtisztítom, megmosom, leszárítom, egyenlő darabokra vágom, forró, sós vízben néhány percig főzöm, majd azonnal jéghideg vízbe teszem, így roppanós lesz majd, és megtartja üde zöld színét. A szalonnát vékony csíkokra szelem, lepirítom, leöntöm a zsírját, hozzáadom a zöldbabot, összerázom. Cukrot karamellizálok, a szeletekre vágott körtét megforgatom benne, majd a zöldbabhoz keverem. Amíg a körte karamellizálódik, a combokat forró serpenyőben mindkét oldalt aranybarnára pirítom.
Rendben van!