BüféBudapest

Szeretem érezni a kenyér illatát, a friss zöldség ízét, szeretem kifakadni látni az érett gyümölcs nedvét, tapintani az élő tészta állagát. Szeretem ahogy az alapanyagok eldobják eredeti formájukat, és egységekből kerek egésszé rendeződnek. Öröm nekem a vendégül látás minden mozzanata...

Címkék

alga (1) alma (3) almás káposztás cvekedli (1) almás pite (1) almás zellerkrémleves (1) aranyszarvas (1) árpagyöngy (1) barackos csirke (1) bárány jeremynek (1) berlin (1) bor (1) borjúborda (1) brie (1) briós (1) brownie (1) buék (1) büfében (1) burek (1) burgonya (3) cékla (2) céklás csokis kalács (1) céklás kalács (1) chili (3) chutney (1) citrom (2) citromkrém (1) citromos vaníliás joghurt levendulával (1) coq au vin (1) csicsóka (1) csirke (1) csirkemáj (1) csirkemájpástétom (1) csokis (1) csokis keksz (1) csokitorta (1) csoki fagyi (1) csokoládé (10) csontlé (1) datolya (1) dió (2) diópesto (1) dísz (1) döner (1) édesburgonya (1) édesköménymag (1) édesség (5) együtt (1) előétel (1) eper (1) fagyi (1) fahéj (2) főétel (1) fozzunk egyutt (95) franciák (1) füge (1) gabona (1) gnocchi (1) gorgonzola (2) grissini (1) gulyásleves 150 főre (1) gyömbér (1) húsvét (1) húsvéti kalács (1) jégkrém (1) joghurt (2) joghurt torta (1) kacsa (2) kacsás kalács (2) kakaós csiga (1) kakaós kalács (1) kakas (1) kalács (6) kapcsolat (1) káposzta (2) kardamom (1) keksz (3) kékszőlő (1) kence (7) kenyér (11) kenyérpuding (1) kókusztej (1) kolbász (2) köles (2) konfitált csirkecomb (1) körte (3) körtefagyi (1) kovász (1) krém (8) kukorica (1) kultúrfürdő (1) lasagne (1) lazacpástétom (1) lencse (1) lepény (2) levendula (1) leves (6) libamáj (1) lilahagymás sütőtökkrém rozmaringgal (1) mandulás csokitorta (1) marhahús (1) mártás (1) mártogatós (7) mazsola (1) medvehagyma (2) megnyugvás (1) nagyböjt (1) nagy falat íz (1) narancs (2) nudli (2) oliva (1) olivapesto (1) őszi torta (1) paradicsom (3) pástétom (1) pecsenyelé (1) pesto (2) petrezselyem (1) piknik (5) pirog (1) pita (1) pite (1) pulykasült (1) pulyka kolbász (1) püspökkenyér (1) quinoa (1) rakott krumpli (1) recas pincészet (1) répa (1) rétes (1) rizottó (4) ropi (1) sáfrányleves (1) saláta (1) sonka (1) sóska (1) sóskaleves (1) spagetti (1) stangli (1) süti (1) sütőtök (4) sütőtökgnocchi (1) sütőtökös vöröslencse leves (1) szalonna (1) széchenyi (1) szegál viktor (1) széles metélt (1) szendvics (1) szeretetkeksz (1) taco (1) tamarind (1) tej (1) tejberizs (2) tejes pite (1) téli kalács (1) tészta (2) thai citromfű (1) tofu (1) torta (1) tortaszolgalat (7) túró (1) újhagyma (1) újkrumpli (1) uzsonna (1) vaj (2) vanília (2) wamp (2) zamatzár (1) zeller (2) zöldbab (2) zöldfűszer (2) zöldség (3) Címkefelhő

Erről beszélünk

Receptek, képek, élmények, ötletek

2010.10.02. 17:20 BÜFÉ

Húsmentes, mégsem vega...

Címkék: sütőtök pecsenyelé fozzunk egyutt

Élénken él bennem egy gyerekkori NDK-s nyaralás több emléke is. Sokan voltunk gyerekek, egész nap szabadon lófráltunk, barna barakkokban laktunk, ezek tetejét kíválóan meg lehetett mászni, barna kockás fürdőbugyim volt, a kólaszörpöt barna üvegben árulták, és minden ételt barnamártással tálaltak. Nem rajongtam a barnamártásért. Pedig a barnamártás rulez! És nem csak hússal!

Sütőtökpürét készítettem, betöltöttem vitaminban gazdag római salátába, vajjal grilleztem, marha pecsenyelét adtam hozzá, ez lett belőle.


Hozzávalók a tekercsekhez:

250 g főtt sütőtök

60 g vaj (+ vaj a grillezéshez)

10 g tejszín

Római saláta

Hozzávalók a pecsenyeléhez:

250 g marhahús (csontközeli hús, egyéb felhasználásból hátramaradt nyesedék bőven jó, a húsnak csak az íze kell majd)

1 l csontlé

150 ml vörösbor

1 db sárgarépa

2 db paradicsom (vagy 1 ek paradicsompüré)

60 g gomba

2 gerezd fokhagyma

1 db vöröshagyma (kisebb)

2 ág kakukkfű

1 babérlevél

2 egész szegfűszeg

1 ek étkezési keményítő

Elkészítés:

A tököt egyenlő kockákra vágom, enyhén sós vízben puhára főzöm, leszűröm, villával szétnyomom. A felkockázott szombahőmérsékletű vajat darabonként elkeverem a tökkel, apránként hozzáadagolom a langyos tejszínt is. Ha kész a krémes massza, lehűlt, hűtőbe félreteszem.

A feldarabolt húst nagy lángon lepirítom, majd hozzáadom a zöldségeket, azokat is lepirítom, jöhetnek a fűszerek, és a paradicsom. Hozzáadom a bort és a csontléből kb. 2 dl-it, felforralom, elkeverem, hogy a fazék aljára tapadt ízek is feloldódhassanak. Fedő nélkül kétharmadára visszaforralom. Hozzáadom a maradék csontlét, és a felére forralom. Sűrű szitán átszűröm, majd az átszűrt léhez adom a vízzel elkevert keményítőt, 3-4 perc főzéssel besűrítem a mártást.

A római saláta vastag középső erét kivágom, a levelek külső oldalát vékonyan megkenem vajjal, kettőt egymáshoz tapasztok, és a belső oldalára 1 evőkanálnyi hideg tökmasszát teszek, feltekerem, tepsibe teszem. Amikor minden tekercsem elkészült 200 C-ra előmelegített sütőbe, grillfokozaton, 3-4 percet grillezem. A gazdag pecsenyelével tálalom.

 

Share |

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bufe.blog.hu/api/trackback/id/tr192339793

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása