Tegnap nagyon jó kedvem volt, olyasfajta, amikor minden mindegy, és mivel minden mindegy, minden rendben is megy. Vidám piacolás után a Fény utcában, jaj de jó volt összerakni ezt a végtelenül egyszerű ételt. Klassz este volt!
Hozzávalók:
fél kg apró szemű újkrumpli
3-4 nagyobb répa ujjnyi szeletekre vágva
5-6 csík szalonna
2-3 szem paradicsom
fél kg zöldborsó
1 csomag újhagyma
nagy csokor petrezselyem
olivaolaj
só
Elkészítés:
A krumplit megmosom, a répát megpucolom, másfél centis karikákra vágom, e kettőt tepsibe szórom, meglocsolom olivaolajjal, sózom, borsozom, és mehet 180C-on a sütőbe. A paradicsomot kicsumázom, negyedelem, az újhagymát megtisztítom, a zöldborsót megmosom, végeit levagdosom, a szalonnát rózsába tekerem (feltekerem, felső széleit lehajtom). Amikor a zöldségeim puhulni kezdenek, hozzáadom a paradicsomot, a zöldborsót, az újhagymát, összeforgatom, a halmaz tetejére ültetem a szalonnarózsákat, és addig sütöm, míg minden megpuhul, ill. a szalonna megpirul. Még forrón igény szerint meglocsolom még egy kevés olajjal, esetleg vajat olvasztok rá, és bőven megszórom friss petrezselyemmel.
Lehet hozzá grillezett, roston sült húsokat adni, magában is tökéletes! Próbáld ki Te is!