Kizárólag hedonistáknak!
Hozzávalók:
590g cukor
8 tojás (szobahőmérsékletű)
1 ek arany melasz
350g fekete csokoládé
180g fehér csokoládé
340g vaj (szobahőmérsékletű)
210g liszt
1 csomag (12g) sütőpor
1tk só
100g dió
360g krémsajt (Philadelphia) (szobahőmérsékletű)
Elkészítés:
Vízgőz fölött a fekete csokoládét és 250g vajat megolvasztok, hűlni hagyom. Amíg olvad és hűl a csokis keverék, a lisztet, a sütőport és a sót átszitálom, félreteszem. A fehér csokoládét feldarabolom, félreteszem. A diót feldarabolom (ne legyen túl apró), félreteszem. 90g vajat és a krémsajtot jól összedolgozom. A sütőt előmelegítem 180C-ra. 3 tojást kikeverek 130g cukorral. Hozzáadom a krémsajtos keveréket. 460g cukrot kikeverek 5 egész tojással. Hozzáadom a csokoládés keveréket. Hozzáadom a lisztes keveréket. Óvatosan dolgozom, hogy a tojáshabot ne törjem össze. Hozzáadom a fehér csokoládét. Kivajazott tepsiben elosztom a csokis keveréket. A tetején elosztom a krémsajtos keveréket. Fogpiszkálóval vagy késsel köröket rajzolok bele, hogy márványos hatást érjek el. Megszórom a dióval. Kb. 45 perc alatt készre sütöm. A teteje aranybarna legyen, és a tűpróbát ne hagyjuk el.
Iszonyatosan finom, nagy mennyiségben ágynak szegez :-)