HERZHAFT! és tényleg... négy, öt keksz ebből a fajtából felmelegíti a szívtájékodat, ha még nap nem sütne eléggé!
Hozzávalók:
150g tönkölybúzaliszt
100g barna cukor
50g vaj
200g őrölt mandula
1 egész tojás
2 tojás sárgája
csipet só
csipet sütőpor
2kk őrölt szerecsendió
2kk őrölt fahéj
1,5kk őrölt szegfűszeg
Hozzávalók:
Összegyúrom a hozzávalókat, hengert formálok belőle, és hagyom állni egy napot.
Hűtött állapotában késsel kíváló szeleteket vághatok belőle, vagy szobahőmérsékletűre engedem, kinyújtom, és kiszúróval formákat készítek, vagy csak pohárral kiszaggatom. Kb. 3mm vastagak legyenek a kekszek. 180C-ra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt sütöm, amíg épp színt kap a teteje.
És igen, a hasonlóság kísérteties, tehát, mézeskalácsot sem csak karácsonykor érdemes sütni!
Szép napot!