BüféBudapest

Szeretem érezni a kenyér illatát, a friss zöldség ízét, szeretem kifakadni látni az érett gyümölcs nedvét, tapintani az élő tészta állagát. Szeretem ahogy az alapanyagok eldobják eredeti formájukat, és egységekből kerek egésszé rendeződnek. Öröm nekem a vendégül látás minden mozzanata...

Címkék

alga (1) alma (3) almás káposztás cvekedli (1) almás pite (1) almás zellerkrémleves (1) aranyszarvas (1) árpagyöngy (1) barackos csirke (1) bárány jeremynek (1) berlin (1) bor (1) borjúborda (1) brie (1) briós (1) brownie (1) buék (1) büfében (1) burek (1) burgonya (3) cékla (2) céklás csokis kalács (1) céklás kalács (1) chili (3) chutney (1) citrom (2) citromkrém (1) citromos vaníliás joghurt levendulával (1) coq au vin (1) csicsóka (1) csirke (1) csirkemáj (1) csirkemájpástétom (1) csokis (1) csokis keksz (1) csokitorta (1) csoki fagyi (1) csokoládé (10) csontlé (1) datolya (1) dió (2) diópesto (1) dísz (1) döner (1) édesburgonya (1) édesköménymag (1) édesség (5) együtt (1) előétel (1) eper (1) fagyi (1) fahéj (2) főétel (1) fozzunk egyutt (95) franciák (1) füge (1) gabona (1) gnocchi (1) gorgonzola (2) grissini (1) gulyásleves 150 főre (1) gyömbér (1) húsvét (1) húsvéti kalács (1) jégkrém (1) joghurt (2) joghurt torta (1) kacsa (2) kacsás kalács (2) kakaós csiga (1) kakaós kalács (1) kakas (1) kalács (6) kapcsolat (1) káposzta (2) kardamom (1) keksz (3) kékszőlő (1) kence (7) kenyér (11) kenyérpuding (1) kókusztej (1) kolbász (2) köles (2) konfitált csirkecomb (1) körte (3) körtefagyi (1) kovász (1) krém (8) kukorica (1) kultúrfürdő (1) lasagne (1) lazacpástétom (1) lencse (1) lepény (2) levendula (1) leves (6) libamáj (1) lilahagymás sütőtökkrém rozmaringgal (1) mandulás csokitorta (1) marhahús (1) mártás (1) mártogatós (7) mazsola (1) medvehagyma (2) megnyugvás (1) nagyböjt (1) nagy falat íz (1) narancs (2) nudli (2) oliva (1) olivapesto (1) őszi torta (1) paradicsom (3) pástétom (1) pecsenyelé (1) pesto (2) petrezselyem (1) piknik (5) pirog (1) pita (1) pite (1) pulykasült (1) pulyka kolbász (1) püspökkenyér (1) quinoa (1) rakott krumpli (1) recas pincészet (1) répa (1) rétes (1) rizottó (4) ropi (1) sáfrányleves (1) saláta (1) sonka (1) sóska (1) sóskaleves (1) spagetti (1) stangli (1) süti (1) sütőtök (4) sütőtökgnocchi (1) sütőtökös vöröslencse leves (1) szalonna (1) széchenyi (1) szegál viktor (1) széles metélt (1) szendvics (1) szeretetkeksz (1) taco (1) tamarind (1) tej (1) tejberizs (2) tejes pite (1) téli kalács (1) tészta (2) thai citromfű (1) tofu (1) torta (1) tortaszolgalat (7) túró (1) újhagyma (1) újkrumpli (1) uzsonna (1) vaj (2) vanília (2) wamp (2) zamatzár (1) zeller (2) zöldbab (2) zöldfűszer (2) zöldség (3) Címkefelhő

Erről beszélünk

Receptek, képek, élmények, ötletek

2010.11.17. 11:30 BÜFÉ

Sütőtökgnocchi fűszeres csirkemájjal

Címkék: csirkemáj gnocchi fozzunk egyutt sütőtökgnocchi

Már miért lehetne csak krumpliból gnocchit gyúrni??? Csupán érdekességből is érdemes próbát tenni, egyéb anyagok alkalmasak-e arra, hogy tészta készüljön belőlük,ha igen, milyen anyaghányad a megfelelő, és melyik lesz a tökéletes! Jó játék, és a tésztáért mindent!!!!

Ez a sütőtökgnocchi befutó lett, készült hozzá csirkemáj, és egy dús narancsos vajmártás.

Hozzávalók:

1 db sütőtök

búza finomliszt

olivaolaj

 

csirkemáj

tej

szegfűszeg

fahéj

szerecsendió

 

200 g hideg! vaj

1 db narancs héja

0,5 dl narancslikőr

1 dl csirke alaplé

2 ek tejszín

 

Elkészítés:

A sütőtököt kettévágom, és 150-160 C-os sütőben puhára sütöm. Lehűtöm, kimagozom, pürésítem.

Szegfűszeget, fahéjat felhevíitett serpenyőben kétszer átforgatok, így jobban kiadják ízüket. Annyi tejjel keverem el, amennyi a megtisztított csirkemájat elfed. A máj ázhat akár egy éjszakát is, de 2-3 óra is megteszi.

A tökhöz adok 1 ek olivaolajat sót ízlés szerint és annyi lisztet, amennyit felvesz, homogén tésztát kapok. Nagy lábasban sós vizet forralok. A tésztából hengereket formálok, azokat egyforma méretre szaggatom, és villa lapjával benyomom. Ez el is hagyható, a recék azonban jó szolgálatot tesznek, hiszen a mártás jól oda tud tapadni. A gnocchit a forró vízben addig főzöm, amíg feljönnek a felszínre.

A mártáshoz lereszelem egy alaposan megtisztított narancs héját. A vajat habzásig hevítem, hozzáadom az alaplevet és a likőrt, lassú lángon sziruposra főzöm. Akkor hozzáadom a tejszínt és a narancshéjat, felforralom, és a tűzről levéve kockánként adagolom hozzá a vajat, és állandó keverés mellett eldolgozom.

A májat kiveszem a fűszeres tejből, vajon hirtelen kisütöm, és kész.

 

És most próbáld meg leírni tízszer, hogy 'gnocchi', és egyszer se kerüljön bele 'y'!

Share |

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bufe.blog.hu/api/trackback/id/tr802454492

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

piroskadar (törölt) 2010.11.19. 09:37:40

Lehet tőled/tőletek ebédet rendelni?

BÜFÉ · http://bufe.blog.hu 2010.11.19. 10:53:30

@piroskadar: Szia, hamarosan lehet rendelni ebédet, még épül a honlap. Ha figyeled a blogot, a facebook-ot, jön róla a hír. Szép napot! HKati

BÜFÉ · http://bufe.blog.hu 2010.11.19. 11:05:57

Piroska, Évi szervezi, jövő héttől indul Nálatok! Szép napot! HKati
süti beállítások módosítása