BüféBudapest

Szeretem érezni a kenyér illatát, a friss zöldség ízét, szeretem kifakadni látni az érett gyümölcs nedvét, tapintani az élő tészta állagát. Szeretem ahogy az alapanyagok eldobják eredeti formájukat, és egységekből kerek egésszé rendeződnek. Öröm nekem a vendégül látás minden mozzanata...

Címkék

alga (1) alma (3) almás káposztás cvekedli (1) almás pite (1) almás zellerkrémleves (1) aranyszarvas (1) árpagyöngy (1) barackos csirke (1) bárány jeremynek (1) berlin (1) bor (1) borjúborda (1) brie (1) briós (1) brownie (1) buék (1) büfében (1) burek (1) burgonya (3) cékla (2) céklás csokis kalács (1) céklás kalács (1) chili (3) chutney (1) citrom (2) citromkrém (1) citromos vaníliás joghurt levendulával (1) coq au vin (1) csicsóka (1) csirke (1) csirkemáj (1) csirkemájpástétom (1) csokis (1) csokis keksz (1) csokitorta (1) csoki fagyi (1) csokoládé (10) csontlé (1) datolya (1) dió (2) diópesto (1) dísz (1) döner (1) édesburgonya (1) édesköménymag (1) édesség (5) együtt (1) előétel (1) eper (1) fagyi (1) fahéj (2) főétel (1) fozzunk egyutt (95) franciák (1) füge (1) gabona (1) gnocchi (1) gorgonzola (2) grissini (1) gulyásleves 150 főre (1) gyömbér (1) húsvét (1) húsvéti kalács (1) jégkrém (1) joghurt (2) joghurt torta (1) kacsa (2) kacsás kalács (2) kakaós csiga (1) kakaós kalács (1) kakas (1) kalács (6) kapcsolat (1) káposzta (2) kardamom (1) keksz (3) kékszőlő (1) kence (7) kenyér (11) kenyérpuding (1) kókusztej (1) kolbász (2) köles (2) konfitált csirkecomb (1) körte (3) körtefagyi (1) kovász (1) krém (8) kukorica (1) kultúrfürdő (1) lasagne (1) lazacpástétom (1) lencse (1) lepény (2) levendula (1) leves (6) libamáj (1) lilahagymás sütőtökkrém rozmaringgal (1) mandulás csokitorta (1) marhahús (1) mártás (1) mártogatós (7) mazsola (1) medvehagyma (2) megnyugvás (1) nagyböjt (1) nagy falat íz (1) narancs (2) nudli (2) oliva (1) olivapesto (1) őszi torta (1) paradicsom (3) pástétom (1) pecsenyelé (1) pesto (2) petrezselyem (1) piknik (5) pirog (1) pita (1) pite (1) pulykasült (1) pulyka kolbász (1) püspökkenyér (1) quinoa (1) rakott krumpli (1) recas pincészet (1) répa (1) rétes (1) rizottó (4) ropi (1) sáfrányleves (1) saláta (1) sonka (1) sóska (1) sóskaleves (1) spagetti (1) stangli (1) süti (1) sütőtök (4) sütőtökgnocchi (1) sütőtökös vöröslencse leves (1) szalonna (1) széchenyi (1) szegál viktor (1) széles metélt (1) szendvics (1) szeretetkeksz (1) taco (1) tamarind (1) tej (1) tejberizs (2) tejes pite (1) téli kalács (1) tészta (2) thai citromfű (1) tofu (1) torta (1) tortaszolgalat (7) túró (1) újhagyma (1) újkrumpli (1) uzsonna (1) vaj (2) vanília (2) wamp (2) zamatzár (1) zeller (2) zöldbab (2) zöldfűszer (2) zöldség (3) Címkefelhő

Erről beszélünk

Receptek, képek, élmények, ötletek

2010.10.12. 22:46 BÜFÉ

Kakaós csiga

Címkék: kakaós csiga fozzunk egyutt

Neked megvan még a Kököjszi és Bobojsza? Nekem, nekünk újra megvan, és a pofám leszakad esténként, Török Sándor jó srác volt, tudott valamit (és milyen keskeny ajka volt!) Hahó Öcsi! Csodálatos utánzások, Csilicsala Csodái, Giligoti, Falatka királysága, és ezek csak az ismertebbek! De nem ajánlok, mindenkinek adottsága van rá, hogy egymásra találjon a neki éppen kedves könyvvel, úgyhogy vissza a Törpékhez...

 "Hoztak magukkal persze edényt is meg gyorsfőzőt. Odahaza, a törpebirodalomban ugyanis egy-egy friss harmatcsöppből jóllakik az egész törpeség, hogy kétfelé áll a hasuk tőle. De itt, a nagy munkában, enni kell nekik. Hoztak magukkal aszalt rigófüttyöt egy kis tarisznyában, meg pácolt nyúlnevetést és levesbe való, kockára vágott kolibrisóhajtást. Ezen élnek a törpék, több mint úgy ám!"

Én ilyesmi finomságot nem tudok, túl nagyok, vaskosak hozzá az ujjaim, csináltam hát kakaós csigát.

Hozzávalók számtalan csigához:

650 g liszt

35 g cukor

1 tk só

fél csomag friss élesztő

125 ml krumplipüré

125 ml tej (szobahőmérsékletű)

125 ml tejszín/tejföl/kefír/aludt tej (szobahőmérsékletű)

1 tojás

60 g vaj (szobahőmérsékletű)

Hozzávalók a töltelékhez:

120 g vaj (szobahőmérsékletű

bő 2 ek kakaópor (cukrozatlan)

bő 4 ek cukor

3 ek melasz/méz

100 g csokoládé (60%) (elhagyható, de minek!)

Hozzávalók a cukormázhoz:

porcukor

tej

Elkészítés:

Elkészítem a krumplipürét. Hozzáadom a vajat, a tejet, a tejszínt/tejfölt/kefírt/aludt tejet, a vajat, a tojást és belemorzsolom az élesztőt.

Egy másik edénybe átszitálom a lisztet a cukorral és a sóval, hozzáadom az élesztős keveréket, és homogén masszává gyúrom. Kiolajozott tálba teszem, letakarom, jó egy óra alatt a duplájára kelesztem.

Ezalatt a töltelékhez való hozzávalókat villával alaposan elkeverem, kivéve a csokoládét, azt késsel felaprítom, számítva rá, hogy akkora csokoládé darabokra lesz módom ráharapni, amekkorára vágom.

Tortaformát (24cm) vagy tepsit kivajazok/sütőpapírral bélelek.

Amikor a tészta megkelt, hosszúkásra, kb fél cm-isre nyújtom. Megkenem a kakaómasszával, megszórom a csokoládéval, és óvatosan, kedvesen feltekerem a tésztát. Igyekszem egyforma méretű hengereket szelni. Ezeket szélüknél találkozva egymás mellé, de nem szorosan (még kelnek rendesen!) teszem a sütőformába. Letakarom, újabb fél órát állni hagyom, a sütőt 190C-ra előmelegítem, vajat csipkedek a csigák tetejére, és fél óra alatt készre sütöm.

6-7 ek porcukrot elkeverek annyi tejjel, amennyi masszává alakítja azt (kb. 1 tk.)

A készresült csigákat jó fél órát hűtöm, mielőtt bőkezűen megcsorgatom a cukormázzal.

Anyaa, a holnapinak mi lesz a címe????

Share |

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bufe.blog.hu/api/trackback/id/tr362366879

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása