BüféBudapest

Szeretem érezni a kenyér illatát, a friss zöldség ízét, szeretem kifakadni látni az érett gyümölcs nedvét, tapintani az élő tészta állagát. Szeretem ahogy az alapanyagok eldobják eredeti formájukat, és egységekből kerek egésszé rendeződnek. Öröm nekem a vendégül látás minden mozzanata...

Címkék

alga (1) alma (3) almás káposztás cvekedli (1) almás pite (1) almás zellerkrémleves (1) aranyszarvas (1) árpagyöngy (1) barackos csirke (1) bárány jeremynek (1) berlin (1) bor (1) borjúborda (1) brie (1) briós (1) brownie (1) buék (1) büfében (1) burek (1) burgonya (3) cékla (2) céklás csokis kalács (1) céklás kalács (1) chili (3) chutney (1) citrom (2) citromkrém (1) citromos vaníliás joghurt levendulával (1) coq au vin (1) csicsóka (1) csirke (1) csirkemáj (1) csirkemájpástétom (1) csokis (1) csokis keksz (1) csokitorta (1) csoki fagyi (1) csokoládé (10) csontlé (1) datolya (1) dió (2) diópesto (1) dísz (1) döner (1) édesburgonya (1) édesköménymag (1) édesség (5) együtt (1) előétel (1) eper (1) fagyi (1) fahéj (2) főétel (1) fozzunk egyutt (95) franciák (1) füge (1) gabona (1) gnocchi (1) gorgonzola (2) grissini (1) gulyásleves 150 főre (1) gyömbér (1) húsvét (1) húsvéti kalács (1) jégkrém (1) joghurt (2) joghurt torta (1) kacsa (2) kacsás kalács (2) kakaós csiga (1) kakaós kalács (1) kakas (1) kalács (6) kapcsolat (1) káposzta (2) kardamom (1) keksz (3) kékszőlő (1) kence (7) kenyér (11) kenyérpuding (1) kókusztej (1) kolbász (2) köles (2) konfitált csirkecomb (1) körte (3) körtefagyi (1) kovász (1) krém (8) kukorica (1) kultúrfürdő (1) lasagne (1) lazacpástétom (1) lencse (1) lepény (2) levendula (1) leves (6) libamáj (1) lilahagymás sütőtökkrém rozmaringgal (1) mandulás csokitorta (1) marhahús (1) mártás (1) mártogatós (7) mazsola (1) medvehagyma (2) megnyugvás (1) nagyböjt (1) nagy falat íz (1) narancs (2) nudli (2) oliva (1) olivapesto (1) őszi torta (1) paradicsom (3) pástétom (1) pecsenyelé (1) pesto (2) petrezselyem (1) piknik (5) pirog (1) pita (1) pite (1) pulykasült (1) pulyka kolbász (1) püspökkenyér (1) quinoa (1) rakott krumpli (1) recas pincészet (1) répa (1) rétes (1) rizottó (4) ropi (1) sáfrányleves (1) saláta (1) sonka (1) sóska (1) sóskaleves (1) spagetti (1) stangli (1) süti (1) sütőtök (4) sütőtökgnocchi (1) sütőtökös vöröslencse leves (1) szalonna (1) széchenyi (1) szegál viktor (1) széles metélt (1) szendvics (1) szeretetkeksz (1) taco (1) tamarind (1) tej (1) tejberizs (2) tejes pite (1) téli kalács (1) tészta (2) thai citromfű (1) tofu (1) torta (1) tortaszolgalat (7) túró (1) újhagyma (1) újkrumpli (1) uzsonna (1) vaj (2) vanília (2) wamp (2) zamatzár (1) zeller (2) zöldbab (2) zöldfűszer (2) zöldség (3) Címkefelhő

Erről beszélünk

Receptek, képek, élmények, ötletek

2010.10.05. 10:49 BÜFÉ

Marhahúsos, almás rizottó

Címkék: alma marhahús rizottó fozzunk egyutt

Amikor tervek, különösebb ambiciók nélkül, azonban szerényen feltöltött hűtőszekrény társaságába zuhanok a konyhába, az akármilyen tészta és a bármilyen rizottó mindig nyerő, a családban állandó lángon ég a szénhidrát láz. Van még csontlé, friss alma, és omlós marhahús is maradt még a csontlé után. Kész a leltár, most már a konyha fényei is barátságosabban hatnak, zene bekapcsol, gáz begyújt, indulhat a vacsora...

Hozzávalók:

1 bögre rizottó rizs (arborio)

2,5-3 bögre csontlé

1 bögre fehér bor

2-3 kanál pecsenyelé (elhagyható, de, ha van kéznél, nem érdemes!)

marhahús a csontlé vagy a pecsenyelé készítéséből

1-1,5 édes-savanykás alma

1 fej vörös hagyma

1 ág kakukkfű

bő 2 ek vaj

parmezán sajt

só, ha szükséges (a csontlé és a bor, főleg a pecsenyelé fűszereznek annyira, hogy a sót simán elhagyhatjuk!)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Elkészítés:

Az aprított vörös hagymát serpenyőben hevített vajon megfuttatom, hozzáadom a rizst, megpirítom, visszaveszem a lángot, hozzáadom a bort és egy fél kanál vajat. Hagyom, hadd szívja magába a rizs a nedvességet. A következőkben a csontlevet, a vajat, a bort és a reszelt parmezánt felváltva adagolom a rizshez, mindig kivárva, hogy a hozzáadott nedveket felszívja a gabona. Amikor már puha a rizs, hozzáadom a kakkukkfüvet, a pecsenyelevet, a vékonyra szelt almát, és a csontlében főtt csontról nyert vajpuha, ízletes marhahúst. Óvatosan elkeverem, még utoljára egy kevés vajat adok hozzá, hogy igazán krémes és fényes legyen. A főzésből maradt még bor, jól esik a melengető egytálételhez....

 

Share |

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bufe.blog.hu/api/trackback/id/tr82346141

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása