BüféBudapest

Szeretem érezni a kenyér illatát, a friss zöldség ízét, szeretem kifakadni látni az érett gyümölcs nedvét, tapintani az élő tészta állagát. Szeretem ahogy az alapanyagok eldobják eredeti formájukat, és egységekből kerek egésszé rendeződnek. Öröm nekem a vendégül látás minden mozzanata...

Címkék

alga (1) alma (3) almás káposztás cvekedli (1) almás pite (1) almás zellerkrémleves (1) aranyszarvas (1) árpagyöngy (1) barackos csirke (1) bárány jeremynek (1) berlin (1) bor (1) borjúborda (1) brie (1) briós (1) brownie (1) buék (1) büfében (1) burek (1) burgonya (3) cékla (2) céklás csokis kalács (1) céklás kalács (1) chili (3) chutney (1) citrom (2) citromkrém (1) citromos vaníliás joghurt levendulával (1) coq au vin (1) csicsóka (1) csirke (1) csirkemáj (1) csirkemájpástétom (1) csokis (1) csokis keksz (1) csokitorta (1) csoki fagyi (1) csokoládé (10) csontlé (1) datolya (1) dió (2) diópesto (1) dísz (1) döner (1) édesburgonya (1) édesköménymag (1) édesség (5) együtt (1) előétel (1) eper (1) fagyi (1) fahéj (2) főétel (1) fozzunk egyutt (95) franciák (1) füge (1) gabona (1) gnocchi (1) gorgonzola (2) grissini (1) gulyásleves 150 főre (1) gyömbér (1) húsvét (1) húsvéti kalács (1) jégkrém (1) joghurt (2) joghurt torta (1) kacsa (2) kacsás kalács (2) kakaós csiga (1) kakaós kalács (1) kakas (1) kalács (6) kapcsolat (1) káposzta (2) kardamom (1) keksz (3) kékszőlő (1) kence (7) kenyér (11) kenyérpuding (1) kókusztej (1) kolbász (2) köles (2) konfitált csirkecomb (1) körte (3) körtefagyi (1) kovász (1) krém (8) kukorica (1) kultúrfürdő (1) lasagne (1) lazacpástétom (1) lencse (1) lepény (2) levendula (1) leves (6) libamáj (1) lilahagymás sütőtökkrém rozmaringgal (1) mandulás csokitorta (1) marhahús (1) mártás (1) mártogatós (7) mazsola (1) medvehagyma (2) megnyugvás (1) nagyböjt (1) nagy falat íz (1) narancs (2) nudli (2) oliva (1) olivapesto (1) őszi torta (1) paradicsom (3) pástétom (1) pecsenyelé (1) pesto (2) petrezselyem (1) piknik (5) pirog (1) pita (1) pite (1) pulykasült (1) pulyka kolbász (1) püspökkenyér (1) quinoa (1) rakott krumpli (1) recas pincészet (1) répa (1) rétes (1) rizottó (4) ropi (1) sáfrányleves (1) saláta (1) sonka (1) sóska (1) sóskaleves (1) spagetti (1) stangli (1) süti (1) sütőtök (4) sütőtökgnocchi (1) sütőtökös vöröslencse leves (1) szalonna (1) széchenyi (1) szegál viktor (1) széles metélt (1) szendvics (1) szeretetkeksz (1) taco (1) tamarind (1) tej (1) tejberizs (2) tejes pite (1) téli kalács (1) tészta (2) thai citromfű (1) tofu (1) torta (1) tortaszolgalat (7) túró (1) újhagyma (1) újkrumpli (1) uzsonna (1) vaj (2) vanília (2) wamp (2) zamatzár (1) zeller (2) zöldbab (2) zöldfűszer (2) zöldség (3) Címkefelhő

Erről beszélünk

Receptek, képek, élmények, ötletek

2010.06.29. 14:09 BÜFÉ

ha nem is reggelire, de CSOKIS KENYÉR 2!

Címkék: csokoládé kenyér édesség fozzunk egyutt

Nálunk a csokoládé mindjárt a levegő és a víz mellett áll a kamrában, létfontosságú elem. Én képzem a kivételt, én viszont imádok vele dolgozni, végignézni, milyen állapotváltozásokon tud keresztülmenni a csokoládé. Kicsit bosszant ugyan, hogy a nyers tészta felét elcsipegetik, mire a formába kerül az anyag, de, aztán az arcukat nézni, ahogy minden pórust kitágít az öröm... csokoládé..... mámor...

 

Hozzávalók:

315 g búza finomliszt

fél csomag friss élesztő

15 g kakaópor

10 g kávé (frissen őrölttel finomabb, mint Nescafé-val, bár evvel, gondolom, nem mondtam újat)

180 ml langyos víz

1 tojás

1 ek méz

90 g vaj

100 g fekete csokoládé

50 g tejcsokoládé

csipet só

kenéshez:

1 tojás

1 tk tejszín/tej/víz

 

Elkészítés:

A kétféle csokoládét felaprítom, félreteszem. A tojást, az élesztőt, a mézet és a sót elkeverem a langyos vízben, félreteszem. A lisztet, a cukrot, a kakaót és a kávét nagy keverőtálban elegyítem, majd hozzáadom a tojásos vizet és a vajat és homogén tésztát gyúrok belőle. Amikor a tészta összeállt, hozzáadom az aprított csokit, gombócot formálok a tésztából, és másfél-2 óra alatt duplájára kelesztem. A sütőt 200C-ra előmelegítem, kikeverem a kenésre szánt tojást tejszínnel/tejjel vagy vízzel, félreteszem. A tésztából 5-6 egyforma méretű gombócot formálok, ezeket cikk-cakk vonalban egymás mellé teszem egy kenyérformába, majd újabb fél-1 órát letakarva kelni, pihenni hagyom. Majd megkenem a kenyeret a tojásos eleggyel, és 10 percig sütöm. Majd lehúzom a hőmérsékletet 180C-ra, és további 30 percet sütöm. 18-10 percet pihenjen a formában, majd rácson teljesen kihűtöm.

Ez egy jó kis C. Barcomi recept csokifüggőknek! Egyetek, vegyetek!!! :)

Share |

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bufe.blog.hu/api/trackback/id/tr612118574

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása