Hmmm, egy jó karély lekváros kalács!!!! Ha nincs lekvárunk, de, ha van, akkor is! csodás alternatíva ez a citromkrém. Lágy, selymes, citromosédes, kifejezetten nyári íz, és 2-3 hétig is elvan a hűtőben. már akinél...
Hozzávalók:
4 tojás sárgája
225g cukor
185 ml frissen facsart citromlé
120 g vaj
1 csipet só
fél citrom reszelt héja
Elkészítés:
A cukrot és a tojássárgákat fehér-krémesre keverem, majd hozzáadom a citromlevet, és lassú tűzön, állandó keverés mellett addig főzzük, míg besűrűsödik. Ne forrjon fel! Amint buggyan egyet, le lehet venni a hőről. Ekkor kockánként hozzáadom a vajat, a sót és a citromhéjat, és kis lángon addig keverem, amíg lágyan krémes, pudingszerű állapotba kerül. Üvegbe töltöm, miután kihűlt, hűtőszekrényben lehűtöm, és bármilyen édes pékáruhoz, de akár sóshoz is, vagy magában, és süteménytölteléknek vagy csokitölteléknek, fagyi mellé, bárhogyan bármikor csodás!