BüféBudapest

Szeretem érezni a kenyér illatát, a friss zöldség ízét, szeretem kifakadni látni az érett gyümölcs nedvét, tapintani az élő tészta állagát. Szeretem ahogy az alapanyagok eldobják eredeti formájukat, és egységekből kerek egésszé rendeződnek. Öröm nekem a vendégül látás minden mozzanata...

Címkék

alga (1) alma (3) almás káposztás cvekedli (1) almás pite (1) almás zellerkrémleves (1) aranyszarvas (1) árpagyöngy (1) barackos csirke (1) bárány jeremynek (1) berlin (1) bor (1) borjúborda (1) brie (1) briós (1) brownie (1) buék (1) büfében (1) burek (1) burgonya (3) cékla (2) céklás csokis kalács (1) céklás kalács (1) chili (3) chutney (1) citrom (2) citromkrém (1) citromos vaníliás joghurt levendulával (1) coq au vin (1) csicsóka (1) csirke (1) csirkemáj (1) csirkemájpástétom (1) csokis (1) csokis keksz (1) csokitorta (1) csoki fagyi (1) csokoládé (10) csontlé (1) datolya (1) dió (2) diópesto (1) dísz (1) döner (1) édesburgonya (1) édesköménymag (1) édesség (5) együtt (1) előétel (1) eper (1) fagyi (1) fahéj (2) főétel (1) fozzunk egyutt (95) franciák (1) füge (1) gabona (1) gnocchi (1) gorgonzola (2) grissini (1) gulyásleves 150 főre (1) gyömbér (1) húsvét (1) húsvéti kalács (1) jégkrém (1) joghurt (2) joghurt torta (1) kacsa (2) kacsás kalács (2) kakaós csiga (1) kakaós kalács (1) kakas (1) kalács (6) kapcsolat (1) káposzta (2) kardamom (1) keksz (3) kékszőlő (1) kence (7) kenyér (11) kenyérpuding (1) kókusztej (1) kolbász (2) köles (2) konfitált csirkecomb (1) körte (3) körtefagyi (1) kovász (1) krém (8) kukorica (1) kultúrfürdő (1) lasagne (1) lazacpástétom (1) lencse (1) lepény (2) levendula (1) leves (6) libamáj (1) lilahagymás sütőtökkrém rozmaringgal (1) mandulás csokitorta (1) marhahús (1) mártás (1) mártogatós (7) mazsola (1) medvehagyma (2) megnyugvás (1) nagyböjt (1) nagy falat íz (1) narancs (2) nudli (2) oliva (1) olivapesto (1) őszi torta (1) paradicsom (3) pástétom (1) pecsenyelé (1) pesto (2) petrezselyem (1) piknik (5) pirog (1) pita (1) pite (1) pulykasült (1) pulyka kolbász (1) püspökkenyér (1) quinoa (1) rakott krumpli (1) recas pincészet (1) répa (1) rétes (1) rizottó (4) ropi (1) sáfrányleves (1) saláta (1) sonka (1) sóska (1) sóskaleves (1) spagetti (1) stangli (1) süti (1) sütőtök (4) sütőtökgnocchi (1) sütőtökös vöröslencse leves (1) szalonna (1) széchenyi (1) szegál viktor (1) széles metélt (1) szendvics (1) szeretetkeksz (1) taco (1) tamarind (1) tej (1) tejberizs (2) tejes pite (1) téli kalács (1) tészta (2) thai citromfű (1) tofu (1) torta (1) tortaszolgalat (7) túró (1) újhagyma (1) újkrumpli (1) uzsonna (1) vaj (2) vanília (2) wamp (2) zamatzár (1) zeller (2) zöldbab (2) zöldfűszer (2) zöldség (3) Címkefelhő

Erről beszélünk

Receptek, képek, élmények, ötletek

2010.05.17. 22:46 BÜFÉ

Csokis keksz - classic chocolate cookie

Címkék: csokoládé keksz csokis keksz fozzunk egyutt

A szervezetem tudomásul vette, hogy ősz van, bármilyen ételre ránézek, már elraktározta a testem. De engem már ez nem érdekel, a kabát jótékony takarásában tudom, hogy, ha kisüt a nap, eljön a mozgás ideje is. Ha ősz, hát ősz! Addig is együnk csokis kekszet!

 

Hozzávalók:

360 g búza finomliszt

1 tk szódabikarbóna

1 tk só

250 g szobahőmérsékletű vaj

260 g cukor

1 ek arany melasz (Tescoban, Culinarisban állandó termék / mézzel kiváltható)

1 tk vaníliás cukor

2 tojás

300 g csokoládé (fekete vagy fehér, aki szereti, annak tej, vagy ezek keveréke…, de a mazsolát, az aszalt gyümölcsöket sem veti ki magából, sőt feldarabolt Mars vagy Snickers szelettel is isteni lesz!)

 

Elkészítés:

A sütőt előmelegítem 190C-ra. A csokoládét / egyéb tölteléket feldarabolom, félreteszem. Tepsit kibélelek sütőpapírral. A vajat habosra verem a tojással, majd a csokoládén kívül minden egyebet hozzákeverek. Most jöhet a csoki, ezt is hozzákeverem. A tepsibe vagy sütőlemezre tetszőleges méretű / formájú pacákat egyengetek, a klasszikus a kör alak, de ne ess kétségbe, ha nem sikerül mértanilag tökéletes formákat alkotni, magas vajtartalma miatt a kekszek sütésnél szétfolynak, és köralakot vesznek fel. Amire feltéltlen ügyelni kell, hogy megfelelő közöket hagyjunk az egyes darabok között, kb. duplájukra nőnek! Méretüktől függően 10-13 perc alatt készre sütöm, rácson hűtöm.

 

A rácson való hűtés fontos, egyébként a kicsapódó hőtől nedves lesz a kekszek alja, nem érdemes kockáztatni.

 

Amikor éppen kihűltek, akkor hozzák a legjobb formájukat… kívül roppan, és a morzsás, mégis enyhén krémes állagú tészta keveredik az olvadt csokival, Mars szeletnél a karamell és csoki együttesével…

 

Ötlet: csatos sütisdobozban kíválóan eltartható, napokig őrzi roppanós állagát.

 

Még egy ötlet: le is fagyaszthatod a tésztát, amikor megformáztad őket, sütőpapírra teszed, újabb adag keksztészta, újabb sütőpapír, és így tovább. 8-10 darabot teszek így egymásra, majd folpackba csomagolom, fontos, hogy sütés előtt szobahőmérsékletűre engedd melegedni a tészát!

 

Németországban élő, alkotó amerikai származású Cynthia Barcomi receptje! Egyike a ritka szakácskönyveknek, ahol a leírtaknak tökéletes mása az, ami kigördül a sütőből!

Share |

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bufe.blog.hu/api/trackback/id/tr562011599

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása