Te summázol év végén? Én igen. Nem tervezetten, nem programszerűen, de az emlékek, a gondolatok, feldolgozottak vagy sem, jönnek, ellepnek, igyekszem nem értékelni, csak megfigyelni. Voltam boldog, dühös, elkeseredett, telisde teli ötlettel, pattanásig tömve energiával, fáradt, fáradt, fáradt és fáradt. A 2010 egy dolgos év volt, szép évet zárok. Kívánom Mindenkinek, hogy 2011 boldogságot hozzon, kitartást, türelmet, nyugalmat, sok munkát, Szépet és Jót, Mindenkinek, amire szüksége van!
Hozzávalók:
150 g vöröslencse
2 db répa
2 fej vörös hagyma
2 l húsleves / zöldségalaplé
200 g sütőtök
8-10 db curry levél
3-5 db kardamom
friss chili
só
1 db narancs reszelt héja
Elkészítés:
A répát megtisztítom, lereszelem. A két vörös hagymát megtisztítom, finomra vágom, dinsztelem. Hozzáadom a répát, az aprított chilit, a narancs héját, és a lencsét. Néhány perc piritás után felöntöm a levessel. A vörös lencse a sárgaborsóhoz hasonlóan viszonylag hamar megpuhul. Amikor kezd puhulni, hozzáadom a kockára vágott, tisztitott sütőtököt, a kardamomot és belemorzsolom a curry leveleket. Amikor a tök is puhára főtt, kész a levesem. Sóval a legvégén ízesítem, a húsleves, és a fűszerek talán szükségtelenné is teszik ezt.
Köszönöm, hogy végigkövettétek, hogyan születik a BÜFÉ, szívesen látlak Titeket jövőre is!