Ezt a pestot picit darabosra szoktam hagyni. Ráharapni egy darabka ress olivabogyóra, egy dús, olajos napon szárított paradicsomra… na az rendben van!
Pirítóshoz, szendvicsbe, elég rá egy szelet jó sonka vagy parmezánt ráreszelni!
Hozzávalók:
Fekete olivabogyó
Paradicsom
Aszalt paradicsom
Parmezán sajt
Olivaolaj
Elkészítés:
A paradicsomot kicsumázom, az alján éles késsel kisebb keresztet hasítok, és leforrázom. Meghámozom a paradicsomot, kettévágom, a magos, leves részét eltávolítom, és fél cm x fél cm kockákra aprítom. Az aszalt paradicsomot fél cm x fél cm kockákra aprítom. A sajtot nagylyukú reszelőn lereszelem. Az olivabogyót, a sajtot és az olivaolajat pépesre turmixolom, majd hozzákeverem a paradicsomkockákat.
Készíts be pirítóst!