…azaz kapros savanyúkáposzta leves csípős rogogós kolbásszal…
Ezt a levest a családban csak én szeretem, a savanyú káposzta nem líbling. Nem értem… én már a piacról hazafelemenet a felét felfalom nyersen… Úgy tűnik ez sem nem örökletes, sem nem ragályos. Töltött káposztát főzni 1 főre nem buli, ezért ötlöttem ki ezt az egyszerűbb változatot.
Nem csak Karácsony táján ajánlott!
Hozzávalók a leveshez:
500g savanyú káposzta
80g sárgarépa
1 fej vöröshagyma
200ml fehér bor
800ml zöldségalaplé (vagy húsleves)
1 csokor kapor
150ml tejszín
frissen őrölt bors
Elkészítés:
A finomra vágott vöröshagymát kevés vajon lepirítom, hozzáadom a lereszelt répát és a savanyúkáposztát. Felöntöm a levessel és a borral. Ha a zöldségek puhára főttek, botmixerrel pürésítem a levest, és finom konyharuhán átszűröm. Amikor már nem csöpög magától a lé, összefogom a ruhát, és alaposan kicsaravaom a maradékot. Felforralom, hozzáadom a kaprot és tejszínnel dúsítom.
Hozzávalók a "Kolbász"-hoz:
500g darált pulykacomb
100g főtt rizs
0.5 fej vöröshagyma
2 tojás
30g alma csíkokra aprítva
1db hegyes erős aprítva
120g kolbász aprítva
csipet só
Elkészítés:
Kétszeres sós lobogó vízben puhára párolom a rizst, félreteszem hűlni. A finomra vágott hagymát kevés vajon lepirítom, félreteszem hűlni. Minden összetevőt összegyúrok, kis kolbászokat formálok, és forró olajban kisütöm őket.