BüféBudapest

Szeretem érezni a kenyér illatát, a friss zöldség ízét, szeretem kifakadni látni az érett gyümölcs nedvét, tapintani az élő tészta állagát. Szeretem ahogy az alapanyagok eldobják eredeti formájukat, és egységekből kerek egésszé rendeződnek. Öröm nekem a vendégül látás minden mozzanata...

Címkék

alga (1) alma (3) almás káposztás cvekedli (1) almás pite (1) almás zellerkrémleves (1) aranyszarvas (1) árpagyöngy (1) barackos csirke (1) bárány jeremynek (1) berlin (1) bor (1) borjúborda (1) brie (1) briós (1) brownie (1) buék (1) büfében (1) burek (1) burgonya (3) cékla (2) céklás csokis kalács (1) céklás kalács (1) chili (3) chutney (1) citrom (2) citromkrém (1) citromos vaníliás joghurt levendulával (1) coq au vin (1) csicsóka (1) csirke (1) csirkemáj (1) csirkemájpástétom (1) csokis (1) csokis keksz (1) csokitorta (1) csoki fagyi (1) csokoládé (10) csontlé (1) datolya (1) dió (2) diópesto (1) dísz (1) döner (1) édesburgonya (1) édesköménymag (1) édesség (5) együtt (1) előétel (1) eper (1) fagyi (1) fahéj (2) főétel (1) fozzunk egyutt (95) franciák (1) füge (1) gabona (1) gnocchi (1) gorgonzola (2) grissini (1) gulyásleves 150 főre (1) gyömbér (1) húsvét (1) húsvéti kalács (1) jégkrém (1) joghurt (2) joghurt torta (1) kacsa (2) kacsás kalács (2) kakaós csiga (1) kakaós kalács (1) kakas (1) kalács (6) kapcsolat (1) káposzta (2) kardamom (1) keksz (3) kékszőlő (1) kence (7) kenyér (11) kenyérpuding (1) kókusztej (1) kolbász (2) köles (2) konfitált csirkecomb (1) körte (3) körtefagyi (1) kovász (1) krém (8) kukorica (1) kultúrfürdő (1) lasagne (1) lazacpástétom (1) lencse (1) lepény (2) levendula (1) leves (6) libamáj (1) lilahagymás sütőtökkrém rozmaringgal (1) mandulás csokitorta (1) marhahús (1) mártás (1) mártogatós (7) mazsola (1) medvehagyma (2) megnyugvás (1) nagyböjt (1) nagy falat íz (1) narancs (2) nudli (2) oliva (1) olivapesto (1) őszi torta (1) paradicsom (3) pástétom (1) pecsenyelé (1) pesto (2) petrezselyem (1) piknik (5) pirog (1) pita (1) pite (1) pulykasült (1) pulyka kolbász (1) püspökkenyér (1) quinoa (1) rakott krumpli (1) recas pincészet (1) répa (1) rétes (1) rizottó (4) ropi (1) sáfrányleves (1) saláta (1) sonka (1) sóska (1) sóskaleves (1) spagetti (1) stangli (1) süti (1) sütőtök (4) sütőtökgnocchi (1) sütőtökös vöröslencse leves (1) szalonna (1) széchenyi (1) szegál viktor (1) széles metélt (1) szendvics (1) szeretetkeksz (1) taco (1) tamarind (1) tej (1) tejberizs (2) tejes pite (1) téli kalács (1) tészta (2) thai citromfű (1) tofu (1) torta (1) tortaszolgalat (7) túró (1) újhagyma (1) újkrumpli (1) uzsonna (1) vaj (2) vanília (2) wamp (2) zamatzár (1) zeller (2) zöldbab (2) zöldfűszer (2) zöldség (3) Címkefelhő

Erről beszélünk

Receptek, képek, élmények, ötletek

2010.04.28. 13:18 BÜFÉ

Töltött káposzta - most egy picit másként

Címkék: leves káposzta kolbász fozzunk egyutt

 …azaz kapros savanyúkáposzta leves csípős rogogós kolbásszal…

Ezt a levest a családban csak én szeretem, a savanyú káposzta nem líbling. Nem értem… én már a piacról hazafelemenet a felét felfalom nyersen… Úgy tűnik ez sem nem örökletes, sem nem ragályos. Töltött káposztát főzni 1 főre nem buli, ezért ötlöttem ki ezt az egyszerűbb változatot.

Nem csak Karácsony táján ajánlott!

 

 

 

Hozzávalók a leveshez:

500g savanyú káposzta

80g sárgarépa

1 fej vöröshagyma

200ml fehér bor

800ml zöldségalaplé (vagy húsleves)

1 csokor kapor

150ml tejszín

frissen őrölt bors

 

Elkészítés:

 

A finomra vágott vöröshagymát kevés vajon lepirítom, hozzáadom a lereszelt répát és a savanyúkáposztát. Felöntöm a levessel és a borral. Ha a zöldségek puhára főttek, botmixerrel pürésítem a levest, és finom konyharuhán átszűröm. Amikor már nem csöpög magától a lé, összefogom a ruhát, és alaposan kicsaravaom a maradékot. Felforralom, hozzáadom a kaprot és tejszínnel dúsítom.

 

Hozzávalók  a "Kolbász"-hoz:

500g darált pulykacomb

100g főtt rizs

0.5 fej vöröshagyma

2 tojás

30g alma csíkokra aprítva

1db hegyes erős aprítva

120g kolbász aprítva

csipet só

 

Elkészítés:

 

Kétszeres sós lobogó vízben puhára párolom a rizst, félreteszem hűlni. A finomra vágott hagymát kevés vajon lepirítom, félreteszem hűlni. Minden összetevőt összegyúrok, kis kolbászokat formálok, és forró olajban kisütöm őket.

Share |

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bufe.blog.hu/api/trackback/id/tr851958975

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása