BüféBudapest

Szeretem érezni a kenyér illatát, a friss zöldség ízét, szeretem kifakadni látni az érett gyümölcs nedvét, tapintani az élő tészta állagát. Szeretem ahogy az alapanyagok eldobják eredeti formájukat, és egységekből kerek egésszé rendeződnek. Öröm nekem a vendégül látás minden mozzanata...

Címkék

alga (1) alma (3) almás káposztás cvekedli (1) almás pite (1) almás zellerkrémleves (1) aranyszarvas (1) árpagyöngy (1) barackos csirke (1) bárány jeremynek (1) berlin (1) bor (1) borjúborda (1) brie (1) briós (1) brownie (1) buék (1) büfében (1) burek (1) burgonya (3) cékla (2) céklás csokis kalács (1) céklás kalács (1) chili (3) chutney (1) citrom (2) citromkrém (1) citromos vaníliás joghurt levendulával (1) coq au vin (1) csicsóka (1) csirke (1) csirkemáj (1) csirkemájpástétom (1) csokis (1) csokis keksz (1) csokitorta (1) csoki fagyi (1) csokoládé (10) csontlé (1) datolya (1) dió (2) diópesto (1) dísz (1) döner (1) édesburgonya (1) édesköménymag (1) édesség (5) együtt (1) előétel (1) eper (1) fagyi (1) fahéj (2) főétel (1) fozzunk egyutt (95) franciák (1) füge (1) gabona (1) gnocchi (1) gorgonzola (2) grissini (1) gulyásleves 150 főre (1) gyömbér (1) húsvét (1) húsvéti kalács (1) jégkrém (1) joghurt (2) joghurt torta (1) kacsa (2) kacsás kalács (2) kakaós csiga (1) kakaós kalács (1) kakas (1) kalács (6) kapcsolat (1) káposzta (2) kardamom (1) keksz (3) kékszőlő (1) kence (7) kenyér (11) kenyérpuding (1) kókusztej (1) kolbász (2) köles (2) konfitált csirkecomb (1) körte (3) körtefagyi (1) kovász (1) krém (8) kukorica (1) kultúrfürdő (1) lasagne (1) lazacpástétom (1) lencse (1) lepény (2) levendula (1) leves (6) libamáj (1) lilahagymás sütőtökkrém rozmaringgal (1) mandulás csokitorta (1) marhahús (1) mártás (1) mártogatós (7) mazsola (1) medvehagyma (2) megnyugvás (1) nagyböjt (1) nagy falat íz (1) narancs (2) nudli (2) oliva (1) olivapesto (1) őszi torta (1) paradicsom (3) pástétom (1) pecsenyelé (1) pesto (2) petrezselyem (1) piknik (5) pirog (1) pita (1) pite (1) pulykasült (1) pulyka kolbász (1) püspökkenyér (1) quinoa (1) rakott krumpli (1) recas pincészet (1) répa (1) rétes (1) rizottó (4) ropi (1) sáfrányleves (1) saláta (1) sonka (1) sóska (1) sóskaleves (1) spagetti (1) stangli (1) süti (1) sütőtök (4) sütőtökgnocchi (1) sütőtökös vöröslencse leves (1) szalonna (1) széchenyi (1) szegál viktor (1) széles metélt (1) szendvics (1) szeretetkeksz (1) taco (1) tamarind (1) tej (1) tejberizs (2) tejes pite (1) téli kalács (1) tészta (2) thai citromfű (1) tofu (1) torta (1) tortaszolgalat (7) túró (1) újhagyma (1) újkrumpli (1) uzsonna (1) vaj (2) vanília (2) wamp (2) zamatzár (1) zeller (2) zöldbab (2) zöldfűszer (2) zöldség (3) Címkefelhő

Erről beszélünk

  • Boszi1: Mennyi borral kell felönteni? Miért kell kétszer hozzáadni a tejszínt? (2012.12.21. 09:17) Csicsóka krémleves
  • carrambaba: A Te recepted alapján készítette el nekem tegnap Jucikám (M. Judit közös barátnőnk) és egy árva mo... (2012.03.13. 10:34) Fahéjas tejes pite (Bougatsa)
  • szantoter: Nézz be hozzám! Üdvözöllek Terike szanter.blogspot.com/ (2011.10.04. 17:22) Kakaós kalács
  • szépjuhászné: Örülök, hogy örülsz! :) Lányom vitt belőle Londonba (ott él), a kollégá... (2011.04.19. 14:04) Csokitorta, 1 a 100 közül
  • BÜFÉ: Ó, köszönöm a helyreigazítást! Remélem, ezt jól írtam :) (2011.03.21. 07:18) libamáj brióssal és vaníliás mazsolával

Receptek, képek, élmények, ötletek

2010.12.29. 14:09 BÜFÉ

Sült kolbász pulykából

Címkék: kolbász fozzunk egyutt pulyka kolbász

A saját hurka, kolbász készítése régi vágy. Egy komplex játék, munka végeredménye az ilyesmi. Kigondolom az ízeket, piac, kiválasztom a húst, a fűszereket, előkészítem az alapanyagokat.... Persze, minden étel így készül, de ebben az esetben mégis abban a tudatban, éreztben készült az étel, hogy egy terméket állítok elő. Kolbászt! Apukám odavan az ilyesmiért, neki kolbászt, nekem a készítés élményét hozta a Jesszus.

Hozzávalók:

1,5 Kg pulykacomb (lehártyázva kb. 1,2-3 kg lesz)

40-50 dkg kacsakháj

2 db citrom reszelt héja

3 fej vörös hagyma

1 fej fokhagyma

2 dl száraz fehérbor

egy ág rozmaring

2 ág kakukkfű

1,5 - 2 tk só

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Elkészítés:

A fokhagymát meglocsolom egy kis olivaolajjal, megsózom, kevés vizet öntök alá és 160C-on fél óra alatt puhára sütöm. Félreteszem hűlni. A húst lehártyázom (a nyesedéket feliratozva elteszem a mélyhűtőbe, húsalapléhez kíváló lesz!), akkora kockákra vágom, hogy a daráló kényelmesen tudjon vele dolgozni. A hájat is felkockázom, ledarálom. A hájat kézzel a húshoz keverem, hűtőszekrényben hűtöm, amíg a fűszereket előkészítem. A vörös hagymákat finomra aprítom, vajon dinsztelem, felöntöm a fehér borral, kiforralom az alkoholt, a hagyma magába szívja a bor aromáit. Amikor a bor már nem folyik külön, masszát képez a hagymával, félreteszem hűlni. Lereszelem a megtisztított citrom héját, a zöldfűszereket leszedem a szárukról, felaprítom. A fokhagyma tetejét levágom, és kinyomom a gerezdekből a krémesre sült fokhagymát. Mindezeket és a sót a hájjal kevert húshoz adom. Beáztatom a sózott belet, összeállítom a hurkatöltőmet. Megkeresem a bél egyik végét és a betölteni kívánt töltet mennyiségétől függően választom ki hosszúságát. Ha nem óriási vendégseregre készülünk, érdemes a kolbászokat kettesével, hármasával elkötni, hogy, ha lefagyasztjuk, adagonként tudjuk elővenni. A betöltött kolbászokat azonnal is megsüthetjük, megszurkáljuk őket, és 180C-on készre sütjük! Csalamádét és friss kenyeret is adjunk mellé.

Készült még vörös boros, sült paprikás meg sült fokhagymás is, jönnek ők is hamarosan!

Share |

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bufe.blog.hu/api/trackback/id/tr752546133

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.