BüféBudapest

Szeretem érezni a kenyér illatát, a friss zöldség ízét, szeretem kifakadni látni az érett gyümölcs nedvét, tapintani az élő tészta állagát. Szeretem ahogy az alapanyagok eldobják eredeti formájukat, és egységekből kerek egésszé rendeződnek. Öröm nekem a vendégül látás minden mozzanata...

Címkék

alga (1) alma (3) almás káposztás cvekedli (1) almás pite (1) almás zellerkrémleves (1) aranyszarvas (1) árpagyöngy (1) barackos csirke (1) bárány jeremynek (1) berlin (1) bor (1) borjúborda (1) brie (1) briós (1) brownie (1) buék (1) büfében (1) burek (1) burgonya (3) cékla (2) céklás csokis kalács (1) céklás kalács (1) chili (3) chutney (1) citrom (2) citromkrém (1) citromos vaníliás joghurt levendulával (1) coq au vin (1) csicsóka (1) csirke (1) csirkemáj (1) csirkemájpástétom (1) csokis (1) csokis keksz (1) csokitorta (1) csoki fagyi (1) csokoládé (10) csontlé (1) datolya (1) dió (2) diópesto (1) dísz (1) döner (1) édesburgonya (1) édesköménymag (1) édesség (5) együtt (1) előétel (1) eper (1) fagyi (1) fahéj (2) főétel (1) fozzunk egyutt (95) franciák (1) füge (1) gabona (1) gnocchi (1) gorgonzola (2) grissini (1) gulyásleves 150 főre (1) gyömbér (1) húsvét (1) húsvéti kalács (1) jégkrém (1) joghurt (2) joghurt torta (1) kacsa (2) kacsás kalács (2) kakaós csiga (1) kakaós kalács (1) kakas (1) kalács (6) kapcsolat (1) káposzta (2) kardamom (1) keksz (3) kékszőlő (1) kence (7) kenyér (11) kenyérpuding (1) kókusztej (1) kolbász (2) köles (2) konfitált csirkecomb (1) körte (3) körtefagyi (1) kovász (1) krém (8) kukorica (1) kultúrfürdő (1) lasagne (1) lazacpástétom (1) lencse (1) lepény (2) levendula (1) leves (6) libamáj (1) lilahagymás sütőtökkrém rozmaringgal (1) mandulás csokitorta (1) marhahús (1) mártás (1) mártogatós (7) mazsola (1) medvehagyma (2) megnyugvás (1) nagyböjt (1) nagy falat íz (1) narancs (2) nudli (2) oliva (1) olivapesto (1) őszi torta (1) paradicsom (3) pástétom (1) pecsenyelé (1) pesto (2) petrezselyem (1) piknik (5) pirog (1) pita (1) pite (1) pulykasült (1) pulyka kolbász (1) püspökkenyér (1) quinoa (1) rakott krumpli (1) recas pincészet (1) répa (1) rétes (1) rizottó (4) ropi (1) sáfrányleves (1) saláta (1) sonka (1) sóska (1) sóskaleves (1) spagetti (1) stangli (1) süti (1) sütőtök (4) sütőtökgnocchi (1) sütőtökös vöröslencse leves (1) szalonna (1) széchenyi (1) szegál viktor (1) széles metélt (1) szendvics (1) szeretetkeksz (1) taco (1) tamarind (1) tej (1) tejberizs (2) tejes pite (1) téli kalács (1) tészta (2) thai citromfű (1) tofu (1) torta (1) tortaszolgalat (7) túró (1) újhagyma (1) újkrumpli (1) uzsonna (1) vaj (2) vanília (2) wamp (2) zamatzár (1) zeller (2) zöldbab (2) zöldfűszer (2) zöldség (3) Címkefelhő

Erről beszélünk

  • Boszi1: Mennyi borral kell felönteni? Miért kell kétszer hozzáadni a tejszínt? (2012.12.21. 09:17) Csicsóka krémleves
  • carrambaba: A Te recepted alapján készítette el nekem tegnap Jucikám (M. Judit közös barátnőnk) és egy árva mo... (2012.03.13. 10:34) Fahéjas tejes pite (Bougatsa)
  • szantoter: Nézz be hozzám! Üdvözöllek Terike szanter.blogspot.com/ (2011.10.04. 17:22) Kakaós kalács
  • szépjuhászné: Örülök, hogy örülsz! :) Lányom vitt belőle Londonba (ott él), a kollégá... (2011.04.19. 14:04) Csokitorta, 1 a 100 közül
  • BÜFÉ: Ó, köszönöm a helyreigazítást! Remélem, ezt jól írtam :) (2011.03.21. 07:18) libamáj brióssal és vaníliás mazsolával

Receptek, képek, élmények, ötletek

2010.04.28. 14:35 BÜFÉ

Krémek, kencék, mártogatósok

Címkék: krém vaj kence mártogatós fozzunk egyutt

 Avagy, mit kenjünk a kenyérre?!

 Friss, ropogós héjú, illatos, a kovásztól lyukacsos bélű kenyér legjobb barátja a jó minőségű vaj, hozzá egy csipet frissen őrölt só, és több általában nem is kell a boldogsághoz.

Hogy változatosságot vigyünk az életünkbe, nem kell kétes származású összetevőkből (rossz minőségű húsmaradványok, E-k, pektinek, tartósítószerek, térfogatnövelők...) összeállított felvágottakhoz nyúlnunk. A jó minőségű sajtok pedig borsos áron mérettetnek mifelénk.

 

 

A BÜFÉ kis krémsorozattal rukkol elő. Váljék egészségetekre!

 

És mivel dúl a tavasz, egyre több a friss, illatos, ropogós zöldség is, mártogassátok azokat is!

 

A sajtkrém/vaj alapú összeállításoknál saját ízlésetekre, és pénztárcátokra hagyatkozzatok.

 

VAJ

A vaj tejszínből készül (itt felderenghet a köpül szó..) tej eredetű savókoncentrátum hozzáadásával, vagy anélkül. Minőségét tekintve több kategóriát is megkülönböztetünk. A legjobb minőséget a márkázott vajak képviselik, de teavajat és szendvicsvajat is találunk a polcokon. Ezek mind egyazon eljárással készülnek, a különbség az alapanyagok minőségében és a zsírtartalomban keresendő (a jó vaj zsírtartalma min. 82%)

 

MASCARPONE

A Mascarpone friss-sajtkészítmény, tejszínből és tejből.

 

SAJTKRÉM

Egyéb friss-sajtkészítményekkel is barátkozhatunk, pl. a Philadelphia krémsajt. Ezen termékeknél is fontos, hogy olvassuk el, mi áll a doboz hátulján! Ha bármi gyanúsat észlelünk, és, ha tudunk szánni picit több pénzt az alapanyagra, ne habozzunk, a drágábbat, de jobbat válasszuk!

 

VAJKRÉM

A legjobb vajkrémet úgy hozom össze, hogy jó minőségű vajat alaposan összedolgozok magas zsírtartalmú tejszínnel.

 

KÉSZEN KAPHATÓ VAJKRÉM

A bolti vajkrémekkel érdemes csínján bánni, mert a vaj és a tejszín mellett keménítőket, liszteket is tartalmaz, ami még elmegy, de helyenként cellulózt, és gumiarábikumot is tartalmazhat. Az ára kétségkívül baráti, a döntés tehát a Rátok marad.

 

Egy kis segítség az E-k világában való eligazodáshoz:

http://www.vitalmagazin.hu/index.php?etabla=1

 

Share |

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bufe.blog.hu/api/trackback/id/tr601959216

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.