BüféBudapest

Szeretem érezni a kenyér illatát, a friss zöldség ízét, szeretem kifakadni látni az érett gyümölcs nedvét, tapintani az élő tészta állagát. Szeretem ahogy az alapanyagok eldobják eredeti formájukat, és egységekből kerek egésszé rendeződnek. Öröm nekem a vendégül látás minden mozzanata...

Címkék

alga (1) alma (3) almás káposztás cvekedli (1) almás pite (1) almás zellerkrémleves (1) aranyszarvas (1) árpagyöngy (1) barackos csirke (1) bárány jeremynek (1) berlin (1) bor (1) borjúborda (1) brie (1) briós (1) brownie (1) buék (1) büfében (1) burek (1) burgonya (3) cékla (2) céklás csokis kalács (1) céklás kalács (1) chili (3) chutney (1) citrom (2) citromkrém (1) citromos vaníliás joghurt levendulával (1) coq au vin (1) csicsóka (1) csirke (1) csirkemáj (1) csirkemájpástétom (1) csokis (1) csokis keksz (1) csokitorta (1) csoki fagyi (1) csokoládé (10) csontlé (1) datolya (1) dió (2) diópesto (1) dísz (1) döner (1) édesburgonya (1) édesköménymag (1) édesség (5) együtt (1) előétel (1) eper (1) fagyi (1) fahéj (2) főétel (1) fozzunk egyutt (95) franciák (1) füge (1) gabona (1) gnocchi (1) gorgonzola (2) grissini (1) gulyásleves 150 főre (1) gyömbér (1) húsvét (1) húsvéti kalács (1) jégkrém (1) joghurt (2) joghurt torta (1) kacsa (2) kacsás kalács (2) kakaós csiga (1) kakaós kalács (1) kakas (1) kalács (6) kapcsolat (1) káposzta (2) kardamom (1) keksz (3) kékszőlő (1) kence (7) kenyér (11) kenyérpuding (1) kókusztej (1) kolbász (2) köles (2) konfitált csirkecomb (1) körte (3) körtefagyi (1) kovász (1) krém (8) kukorica (1) kultúrfürdő (1) lasagne (1) lazacpástétom (1) lencse (1) lepény (2) levendula (1) leves (6) libamáj (1) lilahagymás sütőtökkrém rozmaringgal (1) mandulás csokitorta (1) marhahús (1) mártás (1) mártogatós (7) mazsola (1) medvehagyma (2) megnyugvás (1) nagyböjt (1) nagy falat íz (1) narancs (2) nudli (2) oliva (1) olivapesto (1) őszi torta (1) paradicsom (3) pástétom (1) pecsenyelé (1) pesto (2) petrezselyem (1) piknik (5) pirog (1) pita (1) pite (1) pulykasült (1) pulyka kolbász (1) püspökkenyér (1) quinoa (1) rakott krumpli (1) recas pincészet (1) répa (1) rétes (1) rizottó (4) ropi (1) sáfrányleves (1) saláta (1) sonka (1) sóska (1) sóskaleves (1) spagetti (1) stangli (1) süti (1) sütőtök (4) sütőtökgnocchi (1) sütőtökös vöröslencse leves (1) szalonna (1) széchenyi (1) szegál viktor (1) széles metélt (1) szendvics (1) szeretetkeksz (1) taco (1) tamarind (1) tej (1) tejberizs (2) tejes pite (1) téli kalács (1) tészta (2) thai citromfű (1) tofu (1) torta (1) tortaszolgalat (7) túró (1) újhagyma (1) újkrumpli (1) uzsonna (1) vaj (2) vanília (2) wamp (2) zamatzár (1) zeller (2) zöldbab (2) zöldfűszer (2) zöldség (3) Címkefelhő

Erről beszélünk

Receptek, képek, élmények, ötletek

2012.10.27. 16:46 BÜFÉ

Na, most akkor végre megette a főztünket! Háh!

Címkék: fozzunk egyutt bárány jeremynek

 Az úúúgy történt, hogy Augusztus óta rácsúsztunk a látványosságra is. Nem, mintha eddig ezt mellőztük volna, de a Borgiák Food Stylist csapataként ebben a munkában ez a fő szempont. Alapos kutatómunka során kiderítettem, hogy az 1400-as évek végén, 1500-as évek elején, mit is, és hogyan is fogyasztottak, főleg nemeséknél, gazdagéknál. Hús és cukor fogyott leginkább, zöldség, gyümölcs, sajt, sötét kenyerek körítés voltak csupán. A terv úgy szólt, hogy lesz néhány ételes jelenet, a néhányból az lett, hogy állandóan Budapest és az etyeki filmgyár között ingázunk. Ez a lényegi rész, amit pedig nekünk hoz ez az esemény, teljes körű szabadság, ami a lakomák megtervezését illeti, végtelen segítség az etyeki gárda részéről, elég kitalálnunk egy szerszámot, eszközt, már kapjuk is, szeretettel, szívesen elkészítve, számtalan átdolgozott éjszaka, fáradtságunkban már-már visongva röhögés, a tökéletes és állandó rugalmasság elsajátítása, nagyon pozitív visszajelzések, és egyértelmű felkérés a 4.-ik évadra is!

 3 támpontot kapok a tervezéshez: 1: hol játszik, 2. hány asztal van, 3. megeszik vagy sem. Ezeket a pontokat hosszasan lehetne boncolni, majd egyszer jól kifejtem.... Ha megeszik, ha nem, korhűen főzünk, csak nem mindegy, hogy az ízre vagy a látványra és tartósságra kell koncentrálni. Továbbá, ha Jeremy Irons eszik a jelenetben, neki báránykoronával illik készülni, azt szereti. Ennek megfelelően báránykoronát már jónéhány módon készítettem, eddig egyszer sem került rá sor, hogy megegye, mert vagy korán reggel volt, és inkább sajtot evett vagy elmaradt a jelenet, és a stáb lakott jól. Tegnap gyönyörű menüsorral készültünk Jeremynek és asztaltársainak, időben megjelentünk a forgatási helyszínen, és a Stand by sajnálattal közölte, hogy a rendező úgy döntött mégiscsak borozni fognak, enni nem. Na jó, akkor vissza az egész, lepakol, rendet rak, hazamegy. Aztán jött újra a Stand by, hogy Jeremy kéri az általunk elkészített ételt ebédre az öltözőjébe. Összenéz, mélán vigyorog, vissza a konyhába, bekészít, időzít, terít, hívásra szalad.... Örült ő nagyon, sűrű wow-k közepette fogadta a menüt, aztán vissza kellett mennie a set-be. Az asszisztens később telefonált, hogy jöjjünk újra, Jeremy odavolt az ételért, kifaggatott, hol főzünk, elkérte az elérhetőségünket, és újra és újra megköszönte az ebédet.

Hát így.... :)

Jeremy Irons.jpg


Ez pedig Jeremy báránya, mézes, mustáros pácban érlelve, petrezselymes, rozmaringos, vajas pankó morzsába forgatva...

Jeremy Irons báránya.jpg

A teljesség kedvéért megjegyzem, hogy a stáb egy része szívesen zarándokol a mi kis konyhánkba, kóstolni, vihogni, ezt mi nagyon szeretjük. És csütörtökön egy evős jelenetben Cesare Borgia, azaz Francois Arnaud-nak annyira bejött a levesem, hogy forgatás után, kérte, csomagoljuk le, hadd vigye haza :)

Na továbi jó étvágyat kedves Borgiák, Ti meg, kik nézitek a Borgiák-at, jövőre nézzétek bőszen, miket alkottunk! Legyen még ilyen beszámoló??

Share |

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bufe.blog.hu/api/trackback/id/tr714873298

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása