BüféBudapest

Szeretem érezni a kenyér illatát, a friss zöldség ízét, szeretem kifakadni látni az érett gyümölcs nedvét, tapintani az élő tészta állagát. Szeretem ahogy az alapanyagok eldobják eredeti formájukat, és egységekből kerek egésszé rendeződnek. Öröm nekem a vendégül látás minden mozzanata...

Címkék

alga (1) alma (3) almás káposztás cvekedli (1) almás pite (1) almás zellerkrémleves (1) aranyszarvas (1) árpagyöngy (1) barackos csirke (1) bárány jeremynek (1) berlin (1) bor (1) borjúborda (1) brie (1) briós (1) brownie (1) buék (1) büfében (1) burek (1) burgonya (3) cékla (2) céklás csokis kalács (1) céklás kalács (1) chili (3) chutney (1) citrom (2) citromkrém (1) citromos vaníliás joghurt levendulával (1) coq au vin (1) csicsóka (1) csirke (1) csirkemáj (1) csirkemájpástétom (1) csokis (1) csokis keksz (1) csokitorta (1) csoki fagyi (1) csokoládé (10) csontlé (1) datolya (1) dió (2) diópesto (1) dísz (1) döner (1) édesburgonya (1) édesköménymag (1) édesség (5) együtt (1) előétel (1) eper (1) fagyi (1) fahéj (2) főétel (1) fozzunk egyutt (95) franciák (1) füge (1) gabona (1) gnocchi (1) gorgonzola (2) grissini (1) gulyásleves 150 főre (1) gyömbér (1) húsvét (1) húsvéti kalács (1) jégkrém (1) joghurt (2) joghurt torta (1) kacsa (2) kacsás kalács (2) kakaós csiga (1) kakaós kalács (1) kakas (1) kalács (6) kapcsolat (1) káposzta (2) kardamom (1) keksz (3) kékszőlő (1) kence (7) kenyér (11) kenyérpuding (1) kókusztej (1) kolbász (2) köles (2) konfitált csirkecomb (1) körte (3) körtefagyi (1) kovász (1) krém (8) kukorica (1) kultúrfürdő (1) lasagne (1) lazacpástétom (1) lencse (1) lepény (2) levendula (1) leves (6) libamáj (1) lilahagymás sütőtökkrém rozmaringgal (1) mandulás csokitorta (1) marhahús (1) mártás (1) mártogatós (7) mazsola (1) medvehagyma (2) megnyugvás (1) nagyböjt (1) nagy falat íz (1) narancs (2) nudli (2) oliva (1) olivapesto (1) őszi torta (1) paradicsom (3) pástétom (1) pecsenyelé (1) pesto (2) petrezselyem (1) piknik (5) pirog (1) pita (1) pite (1) pulykasült (1) pulyka kolbász (1) püspökkenyér (1) quinoa (1) rakott krumpli (1) recas pincészet (1) répa (1) rétes (1) rizottó (4) ropi (1) sáfrányleves (1) saláta (1) sonka (1) sóska (1) sóskaleves (1) spagetti (1) stangli (1) süti (1) sütőtök (4) sütőtökgnocchi (1) sütőtökös vöröslencse leves (1) szalonna (1) széchenyi (1) szegál viktor (1) széles metélt (1) szendvics (1) szeretetkeksz (1) taco (1) tamarind (1) tej (1) tejberizs (2) tejes pite (1) téli kalács (1) tészta (2) thai citromfű (1) tofu (1) torta (1) tortaszolgalat (7) túró (1) újhagyma (1) újkrumpli (1) uzsonna (1) vaj (2) vanília (2) wamp (2) zamatzár (1) zeller (2) zöldbab (2) zöldfűszer (2) zöldség (3) Címkefelhő

Erről beszélünk

Receptek, képek, élmények, ötletek

2011.02.26. 23:07 BÜFÉ

Ebédet, de izibe!

A szombati piacolással az a gond, hogy akkor már hol az idő nekiveselkedni valami nagyszabású ebédnek? A válasz egyszerű, nem kell nagyszabású ebédben gondolkodni! Szombaton ne, vagy a piac marad ki... Csináld, ahogy jólesik, mi ma piacoltunk, és izibe lett ebéd.

Sótéglán sült sertésszűz sült túrógombóccal

Hozzávalók:

1 db sertésszűz

1 db sótégla

A körethez:

500 g ricotta (a mi túrónk is jó, alaposan át kell törni!)

4 tojás sárgája

60 g liszt

15 g parmezán

15 g sótlan földimogyoró

frissen őrölt fekete bors

petrezselyem

130 g gorgonzola

2 ek vaj

tejszín

búzadara

Elkészítés:

A sütő alsó sínjére helyezem a tepsit, benne a sótégla, 180C-ra előmelegítem. Nagy lábasban bő vizet teszek fel forrni. A húst megtisztítom, lehártyázom, és amikor a sütő és a tégla elérték a 180C-ot, ráhelyezem a téglára. Mérettől függően 6-8 percet sütöm, akkor átfordítom és újabb 6-8 perc következik. Akkor kieveszem, pihentetem, mielőtt megvágom! A hús omlós lesz, zaftos, és éppen annyi sót vesz fel, amennyire neki szüksége van!

Tudtátok, hogy a himalája só minden nyomelemet és ásványi anyagot tartalmaz, amik az emberi szervezet alkotóelemei?! És mind a 84 olyan apró, hogy sejtmembránjaink fel tudják venni azokat, szervezetünk így maradéktalanul fel tudja dolgozni a kristálysót.

A gombóchoz a hozzávalókat összegyúrom. Lisztes kézzel kisebb gombócokat gyúrok, és addig főzöm őket a lobogó vízben, míg a felszínre bukkannak. Akkor kihalászom őket, megforgatom búzadarában, és vajon megpirítom őket. Amikor már szépek, ropogósak, rájuk csipkedem a gorgonzolát, hozzáadom a tejszínt, megrázogatom a serpenyőt, lehúzom a tűzről, összeforgatom egy csokor frissen vágott petrezselyemmel, és jó fehér borral kínálom.

Share |

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bufe.blog.hu/api/trackback/id/tr562693758

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása