BüféBudapest

Szeretem érezni a kenyér illatát, a friss zöldség ízét, szeretem kifakadni látni az érett gyümölcs nedvét, tapintani az élő tészta állagát. Szeretem ahogy az alapanyagok eldobják eredeti formájukat, és egységekből kerek egésszé rendeződnek. Öröm nekem a vendégül látás minden mozzanata...

Címkék

alga (1) alma (3) almás káposztás cvekedli (1) almás pite (1) almás zellerkrémleves (1) aranyszarvas (1) árpagyöngy (1) barackos csirke (1) bárány jeremynek (1) berlin (1) bor (1) borjúborda (1) brie (1) briós (1) brownie (1) buék (1) büfében (1) burek (1) burgonya (3) cékla (2) céklás csokis kalács (1) céklás kalács (1) chili (3) chutney (1) citrom (2) citromkrém (1) citromos vaníliás joghurt levendulával (1) coq au vin (1) csicsóka (1) csirke (1) csirkemáj (1) csirkemájpástétom (1) csokis (1) csokis keksz (1) csokitorta (1) csoki fagyi (1) csokoládé (10) csontlé (1) datolya (1) dió (2) diópesto (1) dísz (1) döner (1) édesburgonya (1) édesköménymag (1) édesség (5) együtt (1) előétel (1) eper (1) fagyi (1) fahéj (2) főétel (1) fozzunk egyutt (95) franciák (1) füge (1) gabona (1) gnocchi (1) gorgonzola (2) grissini (1) gulyásleves 150 főre (1) gyömbér (1) húsvét (1) húsvéti kalács (1) jégkrém (1) joghurt (2) joghurt torta (1) kacsa (2) kacsás kalács (2) kakaós csiga (1) kakaós kalács (1) kakas (1) kalács (6) kapcsolat (1) káposzta (2) kardamom (1) keksz (3) kékszőlő (1) kence (7) kenyér (11) kenyérpuding (1) kókusztej (1) kolbász (2) köles (2) konfitált csirkecomb (1) körte (3) körtefagyi (1) kovász (1) krém (8) kukorica (1) kultúrfürdő (1) lasagne (1) lazacpástétom (1) lencse (1) lepény (2) levendula (1) leves (6) libamáj (1) lilahagymás sütőtökkrém rozmaringgal (1) mandulás csokitorta (1) marhahús (1) mártás (1) mártogatós (7) mazsola (1) medvehagyma (2) megnyugvás (1) nagyböjt (1) nagy falat íz (1) narancs (2) nudli (2) oliva (1) olivapesto (1) őszi torta (1) paradicsom (3) pástétom (1) pecsenyelé (1) pesto (2) petrezselyem (1) piknik (5) pirog (1) pita (1) pite (1) pulykasült (1) pulyka kolbász (1) püspökkenyér (1) quinoa (1) rakott krumpli (1) recas pincészet (1) répa (1) rétes (1) rizottó (4) ropi (1) sáfrányleves (1) saláta (1) sonka (1) sóska (1) sóskaleves (1) spagetti (1) stangli (1) süti (1) sütőtök (4) sütőtökgnocchi (1) sütőtökös vöröslencse leves (1) szalonna (1) széchenyi (1) szegál viktor (1) széles metélt (1) szendvics (1) szeretetkeksz (1) taco (1) tamarind (1) tej (1) tejberizs (2) tejes pite (1) téli kalács (1) tészta (2) thai citromfű (1) tofu (1) torta (1) tortaszolgalat (7) túró (1) újhagyma (1) újkrumpli (1) uzsonna (1) vaj (2) vanília (2) wamp (2) zamatzár (1) zeller (2) zöldbab (2) zöldfűszer (2) zöldség (3) Címkefelhő

Erről beszélünk

Receptek, képek, élmények, ötletek

2011.02.23. 10:08 BÜFÉ

Csokis kenyér

Címkék: csokoládé kenyér fozzunk egyutt tortaszolgalat csokis

Múlt héten óriási élményben volt részem. Vettem 5 kg csokit! Belga, 72%-os, és mondom, 5 kg. Nem vagyok megalomán, de azért a sok rám is hatással van. Kiöntöttem az egészet egy nagy, széles szájú keverőedénybe, és beleszagoltam. És beletúrtam. Meg volt csinálva a napom!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Azóta másodszor sütöm ezt a csokis kalácsot, ami egészen pontosan kakaós, és az eredeti recept Ducasse mesteré. Tavaly év végén jelent meg a cukrászmester szakácskönyve, zseniális receptek vannak benne, de olyan, mint a népmesében a szegény ember lánya, ad is meg nem is. A receptek jól követhetőek, de feltételeznek némi cukrászati alaptudást, de legalábbis kitartást és kísérletező kedvet. Ez már az én átdolgozott változatom.

Hozzávalók:

2 tojás

360 g cukor

140 g olaj (az eredeti receptben mogyoróolaj áll, a napraforgóolaj is megteszi, és lehet kísérletezni. Ha többféle diót aprítva, pirítva keverek a tésztába, és úgy sütöm ki, dióolajat használnék a tésztához..)

85 g kakaópor (keserű)

200 g liszt

7 g sütőpor

125 g zsíros tejszín (30-32%)

240 g teljes tej

csipet só

Elkészítés:

Kenyérformát sütőpapírral bélelek, félreteszem. A lisztet, a sütőport és a kakaóport átszitálom, félreteszem. Nagyobb tálban habosra keverem az egész tojásokat a cukorral. Hozzáadom az olajat. Most hozzáadom a kakaós liszt felét, eldolgozom, most jön a tej és a tejszín, végül a kakaós liszt másik fele.

Ezen a ponton lehet variálni. Én már próbáltam úgy, hogy fent említett 5 kg-ós szörnyetegből tettem bele 65 g-ot, fehér csokiból és tejcsokiból ugyanennyit. A hozzávalóknál írtam, hogy lehet diósan, de konyakos meggyel is finom lehet, annak, aki kedveli az ilyesmit, mindenképpen kipróbálom karamellel is, és, aki nem akar sokat molyolni karamellel, annak ajánlom, hogy snickers vagy mars szeletet aprítson, és avval töltse! Kandírozott gyömbér vagy narancshéj is kíválóan elfér benne, és a többit Ti tudjátok, elgondolod, megcsinálod, ha jó jó, ha nem, majd legközelebb jó lesz.

És akkor még meg is sütöm. 10 percig 200 C-on, majd visszaveszem a hőmérsékletet 150 C-ra és még kb. egy órát sütöm. Ha tiszta marad a szúrószerszám, amikor megmártom benne, akkor van kész.

Neked mennyi marad a nyers tésztából?

Share |

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bufe.blog.hu/api/trackback/id/tr702682630

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása