Aki otthon van baseball-ban, az most biztos felkapta a fejét! Pedig a cím csupán egy huncut reklámfogás!
Sokan esküszünk erre a receptre, sokan használjuk, és minden okunk megvan rá! Annyira jó, annyira gyors, és a juhtúró miatt annyira magyaros, gondoltam, elindítom nemzetközi útján ezt a stanglit. Repülj a webre, repülj recept, a keresőn találd meg a helyedet!
Nektek meg jó vendégvárást, társasozást, csacsogást a hétvégére!
Stange Lee egyébként egy világhírű baseball játékos, egészen pontosan labdadobó.
Hozzávalók:
1 rész vaj (szobahőmérsékletű)
1 rész juhtúró
1 rész liszt
sajt, tetszés szerinti, én az emmentálit szeretem hozzá
2 tojás a kenéshez.
Elkészítés:
A hozzávalókat összegyúrom, a tésztát gombóccá formálom, follpackba csomagolom, és 1 órát pihentetem a hűtőben. Majd újra átgyúrom, a kezem melegétől átmelegszik a tészta annyira, hogy nyújtani tudom. Kinyújtom, kisszagatom, sütőpapírral bélelt tepsibe teszem. A tojások sárgáját elkeverem két ek vízzel, lekenem a stanglikat, megszórom sajttal, és kb. 20 perc alatt aranybarnára sütöm őket.
Volt egy kevés kacsatepertőm, azt is belegyúrtam a tésztába. Szerették egymást... a tészta és a tepertő.
Ki oszt?