Szeretem érezni a kenyér illatát, a friss zöldség ízét, szeretem kifakadni látni az érett gyümölcs nedvét, tapintani az élő tészta állagát. Szeretem ahogy az alapanyagok eldobják eredeti formájukat, és egységekből kerek egésszé rendeződnek. Öröm nekem a vendégül látás minden mozzanata...
Boszi1:
Mennyi borral kell felönteni?
Miért kell kétszer hozzáadni a tejszínt? (2012.12.21. 09:17)Csicsóka krémleves
carrambaba:
A Te recepted alapján készítette el nekem tegnap Jucikám (M. Judit közös barátnőnk) és egy árva mo... (2012.03.13. 10:34)Fahéjas tejes pite (Bougatsa)
szépjuhászné:
Örülök, hogy örülsz! :)
Lányom vitt belőle Londonba (ott él), a kollégá... (2011.04.19. 14:04)Csokitorta, 1 a 100 közül
Ez a tortácska is azért készült, mert akadt egy kis maradék. A gyüjtögetőmániám már elmaradt, de utálok ételt kidobni! Mindenből készülhet még valami...Ami tehát maradt (és Ti variáljátok a mennyiségeket kedvetek szerint): Édesburgonya Zellergumó Narancs…
Eszem ágában sem volt ma főzni, pláne posztolni! Konyhai nagytakarítást terveztem, de azon ritka élményben van részem, hogy egyedül vagyok itthon. Konyha. A hűtőben egy adag "vagy most azonnal feldolgozom, vagy kidobom" sóska. Számítógépről Esti Beszélgetések…
Szikkadt kenyérvég, eper, ami már nem a legkeményebb, panírozásból hátramaradt tojás gondosan átszűrve, korty tejszín a doboz alján… s lőn kenyérpuding. Az angolok előszeretettel készítik, fogyasztják ennek az egyszerű ételnek mind sós, mind édes…
Ezt a pestot picit darabosra szoktam hagyni. Ráharapni egy darabka ress olivabogyóra, egy dús, olajos napon szárított paradicsomra… na az rendben van! Pirítóshoz, szendvicsbe, elég rá egy szelet jó sonka vagy parmezánt ráreszelni! Hozzávalók: Fekete…
Most, hogy végre kitört a tavasz, minden új, még a krumpli meg a hagyma is! Igyekszem visszafogni magam, és nem mindent megvenni, ami újonnan bújt ki a földből. A krumplinak nem is akartam ellenállni. Gyerekkoromban a rádiókabaré mellé hétfő esténként általában…