BüféBudapest

Szeretem érezni a kenyér illatát, a friss zöldség ízét, szeretem kifakadni látni az érett gyümölcs nedvét, tapintani az élő tészta állagát. Szeretem ahogy az alapanyagok eldobják eredeti formájukat, és egységekből kerek egésszé rendeződnek. Öröm nekem a vendégül látás minden mozzanata...

Címkék

alga (1) alma (3) almás káposztás cvekedli (1) almás pite (1) almás zellerkrémleves (1) aranyszarvas (1) árpagyöngy (1) barackos csirke (1) bárány jeremynek (1) berlin (1) bor (1) borjúborda (1) brie (1) briós (1) brownie (1) buék (1) büfében (1) burek (1) burgonya (3) cékla (2) céklás csokis kalács (1) céklás kalács (1) chili (3) chutney (1) citrom (2) citromkrém (1) citromos vaníliás joghurt levendulával (1) coq au vin (1) csicsóka (1) csirke (1) csirkemáj (1) csirkemájpástétom (1) csokis (1) csokis keksz (1) csokitorta (1) csoki fagyi (1) csokoládé (10) csontlé (1) datolya (1) dió (2) diópesto (1) dísz (1) döner (1) édesburgonya (1) édesköménymag (1) édesség (5) együtt (1) előétel (1) eper (1) fagyi (1) fahéj (2) főétel (1) fozzunk egyutt (95) franciák (1) füge (1) gabona (1) gnocchi (1) gorgonzola (2) grissini (1) gulyásleves 150 főre (1) gyömbér (1) húsvét (1) húsvéti kalács (1) jégkrém (1) joghurt (2) joghurt torta (1) kacsa (2) kacsás kalács (2) kakaós csiga (1) kakaós kalács (1) kakas (1) kalács (6) kapcsolat (1) káposzta (2) kardamom (1) keksz (3) kékszőlő (1) kence (7) kenyér (11) kenyérpuding (1) kókusztej (1) kolbász (2) köles (2) konfitált csirkecomb (1) körte (3) körtefagyi (1) kovász (1) krém (8) kukorica (1) kultúrfürdő (1) lasagne (1) lazacpástétom (1) lencse (1) lepény (2) levendula (1) leves (6) libamáj (1) lilahagymás sütőtökkrém rozmaringgal (1) mandulás csokitorta (1) marhahús (1) mártás (1) mártogatós (7) mazsola (1) medvehagyma (2) megnyugvás (1) nagyböjt (1) nagy falat íz (1) narancs (2) nudli (2) oliva (1) olivapesto (1) őszi torta (1) paradicsom (3) pástétom (1) pecsenyelé (1) pesto (2) petrezselyem (1) piknik (5) pirog (1) pita (1) pite (1) pulykasült (1) pulyka kolbász (1) püspökkenyér (1) quinoa (1) rakott krumpli (1) recas pincészet (1) répa (1) rétes (1) rizottó (4) ropi (1) sáfrányleves (1) saláta (1) sonka (1) sóska (1) sóskaleves (1) spagetti (1) stangli (1) süti (1) sütőtök (4) sütőtökgnocchi (1) sütőtökös vöröslencse leves (1) szalonna (1) széchenyi (1) szegál viktor (1) széles metélt (1) szendvics (1) szeretetkeksz (1) taco (1) tamarind (1) tej (1) tejberizs (2) tejes pite (1) téli kalács (1) tészta (2) thai citromfű (1) tofu (1) torta (1) tortaszolgalat (7) túró (1) újhagyma (1) újkrumpli (1) uzsonna (1) vaj (2) vanília (2) wamp (2) zamatzár (1) zeller (2) zöldbab (2) zöldfűszer (2) zöldség (3) Címkefelhő

Erről beszélünk

Receptek, képek, élmények, ötletek

2010.10.06. 22:13 BÜFÉ

Tökös lepény

Címkék: sütőtök lepény fozzunk egyutt

tényleg tökös ez a lepény, nekem nagyon bejött! Még mindig fut a Dining Guide 'a hónap receptje' felhívása, és az agyam szépen kitárulkozott az egy téma köré határolt gondolkodásnak, tolja nekem a sütőtökös kombinációkat... Élvezem. Ilyen ez.., kinek a kártya, kinek a konyha. És ez most nem egy horváthkatisan agyonkombinált valami, egyszerű, velős, isteni!

Hozzávalók 2 nagy lepényhez:

420 g búza finomliszt

25 g friss élesztő

csipet cukor

125 ml langyos víz

175 ml hideg tej

2 ek oliva olaj

1-1,5 tk só

 

400 g sütőtök

40 g szardella

30 g kapri bogyó

4 kisebb fej lila hagyma

olivaolaj

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Elkészítés:

Az élesztőt elkeverem a csipet cukorral a langyos vízben, félreteszem.

A lisztet átszitálom, elkeverem a sóval, félreteszem.

Az élesztős keverékhez adom az olajat és a tejet, elkeverem, majd ezt a keveréket hozzáadom a liszthez. Érdemes kézzel gyúrni, érezzük, hogyan változik a tészta állaga. Ragacsos keveréket kapok, letakarom, 10 percig állni hagyom, majd enyhén lisztezett felületen gyúrom, amíg a felülethez nem tapad. Ha ekkor még nem kaptam selymes, enyhén ragacsos tésztát, újra belisztezem a felületet, újra gyúrok. Tipp: egy keményebb habkártya sokat segít ilyenkor, a tálból való maradék kikotrásában, és a kezünkről is könnyedén letolhatjuk a tésztát. A tésztát nedves konyharuhával lefedve másfél-2 órát kelszetem.

A sütőtököt zöldséghámozóval meghámozom, és szintén zöldséghámozóval forgácsokat szelek belőle. A lilahagymát megtisztítom, felkarikázom. Kimérem a szardellát és a kapri bogyót.

Mikor a tészta megkelt, a sütőt 200C-ra előmelegítem, tepsit bélelek sütőpapírral, enyhén lisztezem, és kézzel, sok érzéssel kinyújtok rajta egy nagy lepény a tészta feléből vagy kisebb, egyforma méretű lepényeket formálok. Meglocsolom olivaolajjal, elosztom rajta/rajtuk a sütőtököt, a hagymát, a szardellát és a kapri bogyót, újfent meglocsolom olivaolajjal. 10-12 perc alatt készre sütöm.

Hideg van, hideg van, de azért csak kisüt néha a nap, na!

Share |

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bufe.blog.hu/api/trackback/id/tr1002351840

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása