BüféBudapest

Szeretem érezni a kenyér illatát, a friss zöldség ízét, szeretem kifakadni látni az érett gyümölcs nedvét, tapintani az élő tészta állagát. Szeretem ahogy az alapanyagok eldobják eredeti formájukat, és egységekből kerek egésszé rendeződnek. Öröm nekem a vendégül látás minden mozzanata...

Címkék

alga (1) alma (3) almás káposztás cvekedli (1) almás pite (1) almás zellerkrémleves (1) aranyszarvas (1) árpagyöngy (1) barackos csirke (1) bárány jeremynek (1) berlin (1) bor (1) borjúborda (1) brie (1) briós (1) brownie (1) buék (1) büfében (1) burek (1) burgonya (3) cékla (2) céklás csokis kalács (1) céklás kalács (1) chili (3) chutney (1) citrom (2) citromkrém (1) citromos vaníliás joghurt levendulával (1) coq au vin (1) csicsóka (1) csirke (1) csirkemáj (1) csirkemájpástétom (1) csokis (1) csokis keksz (1) csokitorta (1) csoki fagyi (1) csokoládé (10) csontlé (1) datolya (1) dió (2) diópesto (1) dísz (1) döner (1) édesburgonya (1) édesköménymag (1) édesség (5) együtt (1) előétel (1) eper (1) fagyi (1) fahéj (2) főétel (1) fozzunk egyutt (95) franciák (1) füge (1) gabona (1) gnocchi (1) gorgonzola (2) grissini (1) gulyásleves 150 főre (1) gyömbér (1) húsvét (1) húsvéti kalács (1) jégkrém (1) joghurt (2) joghurt torta (1) kacsa (2) kacsás kalács (2) kakaós csiga (1) kakaós kalács (1) kakas (1) kalács (6) kapcsolat (1) káposzta (2) kardamom (1) keksz (3) kékszőlő (1) kence (7) kenyér (11) kenyérpuding (1) kókusztej (1) kolbász (2) köles (2) konfitált csirkecomb (1) körte (3) körtefagyi (1) kovász (1) krém (8) kukorica (1) kultúrfürdő (1) lasagne (1) lazacpástétom (1) lencse (1) lepény (2) levendula (1) leves (6) libamáj (1) lilahagymás sütőtökkrém rozmaringgal (1) mandulás csokitorta (1) marhahús (1) mártás (1) mártogatós (7) mazsola (1) medvehagyma (2) megnyugvás (1) nagyböjt (1) nagy falat íz (1) narancs (2) nudli (2) oliva (1) olivapesto (1) őszi torta (1) paradicsom (3) pástétom (1) pecsenyelé (1) pesto (2) petrezselyem (1) piknik (5) pirog (1) pita (1) pite (1) pulykasült (1) pulyka kolbász (1) püspökkenyér (1) quinoa (1) rakott krumpli (1) recas pincészet (1) répa (1) rétes (1) rizottó (4) ropi (1) sáfrányleves (1) saláta (1) sonka (1) sóska (1) sóskaleves (1) spagetti (1) stangli (1) süti (1) sütőtök (4) sütőtökgnocchi (1) sütőtökös vöröslencse leves (1) szalonna (1) széchenyi (1) szegál viktor (1) széles metélt (1) szendvics (1) szeretetkeksz (1) taco (1) tamarind (1) tej (1) tejberizs (2) tejes pite (1) téli kalács (1) tészta (2) thai citromfű (1) tofu (1) torta (1) tortaszolgalat (7) túró (1) újhagyma (1) újkrumpli (1) uzsonna (1) vaj (2) vanília (2) wamp (2) zamatzár (1) zeller (2) zöldbab (2) zöldfűszer (2) zöldség (3) Címkefelhő

Erről beszélünk

Receptek, képek, élmények, ötletek

2010.08.27. 09:44 BÜFÉ

Zöldfűszeres lasagne kecske fetával, paradicsommal

Címkék: zöldfűszer lasagne fozzunk egyutt

 Nyárutó. Hosszabbak az árnyékok, testesek, mézesek a fények, a nap még mindíg forró, a Lányoknak elindul az ovi, kicsit hátradőlök. Sűrű volt a nyár, nekem szép, és lassan vége. Annyi az élmény, hogy az sem bánt, hogy korábban sötétedik, délután már elkél egy pulcsi, nem sürgetem, de jó lesz, ebben biztos vagyok.

Evvel a könnyű tésztaétellel egy fröccs társaságában kíváló délutáni szunyókálásnak ágyazhatunk meg.


Hozzávalók 4 főre:

A tésztához:

200 g búza finomliszt

2 egész tojás

4 szál kakukkfű

40 db nagyobb levél bazsalikom

6 szál majoranna

5 ek olivaolaj

 

A töltelékhez:

200 g kecske feta

200 g datolya paradicsom

16-20 db napon szárított paradicsom (olajban)

a tésztából maradt pesztó

 

Az öntethez:

250 ml balzsamecet

200 ml vörös bor

200 g cukor

 

szúróforma

vaj a kikenéshez

 

Elkészítés:

A zöldfűszereket botmixerrel pépesítem az olivaolajban. A lisztet, a tojásokat és 2 ek-nyi pesztót elegyítem, és addig gyúrom, amíg homogén tésztát kapok. A gombóccá gyúrt tésztát folpack-ba csomagolom, és legalább 1-2 órát pihentetem hűtőszekrényben.

A paradicsomot karikára vágom (ha nagyobb paradicsomot használok, mint a datolya, azt kockára vágom), az aszalt paradicsomot kockára vágom, a sajtot kockára vágom, a maradék pesztóval elkeverem, és félreteszem.

A tésztát lisztezett felületen 1,5 cm vastagságúra nyújtom. 8-10 cm-is kerek szúróformával kiszúrom. Egy tepsit kivajazok, a szúróformákat sütőpapírral bélelem, mindegyik aljára egy tésztalapot helyezek. Ráhalomozom a tölteléket, rá egy tésztalap, arra megint töltelék, és addig folytatom, amíg van töltelék, tészta. 15 perc alatt 180 C-on készre sütöm.

Nagyobb, téglalap alakú tésztát is lehet nyújtani, akkor egy egész tepsit lehet kibélelni, és sütést követően lehet porciózni.

 

Öntet gyanánt vörösboros balzsamecetet használok, ez pofonegyszerű, a bort, az ecetet és a cukrot kb. a harmadára visszaforralom, ahogy hűl, úgy besűrüsödik.

 

Szép fényeket, jó étvágyat!

 

Share |

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bufe.blog.hu/api/trackback/id/tr772251313

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása