BüféBudapest

Szeretem érezni a kenyér illatát, a friss zöldség ízét, szeretem kifakadni látni az érett gyümölcs nedvét, tapintani az élő tészta állagát. Szeretem ahogy az alapanyagok eldobják eredeti formájukat, és egységekből kerek egésszé rendeződnek. Öröm nekem a vendégül látás minden mozzanata...

Címkék

alga (1) alma (3) almás káposztás cvekedli (1) almás pite (1) almás zellerkrémleves (1) aranyszarvas (1) árpagyöngy (1) barackos csirke (1) bárány jeremynek (1) berlin (1) bor (1) borjúborda (1) brie (1) briós (1) brownie (1) buék (1) büfében (1) burek (1) burgonya (3) cékla (2) céklás csokis kalács (1) céklás kalács (1) chili (3) chutney (1) citrom (2) citromkrém (1) citromos vaníliás joghurt levendulával (1) coq au vin (1) csicsóka (1) csirke (1) csirkemáj (1) csirkemájpástétom (1) csokis (1) csokis keksz (1) csokitorta (1) csoki fagyi (1) csokoládé (10) csontlé (1) datolya (1) dió (2) diópesto (1) dísz (1) döner (1) édesburgonya (1) édesköménymag (1) édesség (5) együtt (1) előétel (1) eper (1) fagyi (1) fahéj (2) főétel (1) fozzunk egyutt (95) franciák (1) füge (1) gabona (1) gnocchi (1) gorgonzola (2) grissini (1) gulyásleves 150 főre (1) gyömbér (1) húsvét (1) húsvéti kalács (1) jégkrém (1) joghurt (2) joghurt torta (1) kacsa (2) kacsás kalács (2) kakaós csiga (1) kakaós kalács (1) kakas (1) kalács (6) kapcsolat (1) káposzta (2) kardamom (1) keksz (3) kékszőlő (1) kence (7) kenyér (11) kenyérpuding (1) kókusztej (1) kolbász (2) köles (2) konfitált csirkecomb (1) körte (3) körtefagyi (1) kovász (1) krém (8) kukorica (1) kultúrfürdő (1) lasagne (1) lazacpástétom (1) lencse (1) lepény (2) levendula (1) leves (6) libamáj (1) lilahagymás sütőtökkrém rozmaringgal (1) mandulás csokitorta (1) marhahús (1) mártás (1) mártogatós (7) mazsola (1) medvehagyma (2) megnyugvás (1) nagyböjt (1) nagy falat íz (1) narancs (2) nudli (2) oliva (1) olivapesto (1) őszi torta (1) paradicsom (3) pástétom (1) pecsenyelé (1) pesto (2) petrezselyem (1) piknik (5) pirog (1) pita (1) pite (1) pulykasült (1) pulyka kolbász (1) püspökkenyér (1) quinoa (1) rakott krumpli (1) recas pincészet (1) répa (1) rétes (1) rizottó (4) ropi (1) sáfrányleves (1) saláta (1) sonka (1) sóska (1) sóskaleves (1) spagetti (1) stangli (1) süti (1) sütőtök (4) sütőtökgnocchi (1) sütőtökös vöröslencse leves (1) szalonna (1) széchenyi (1) szegál viktor (1) széles metélt (1) szendvics (1) szeretetkeksz (1) taco (1) tamarind (1) tej (1) tejberizs (2) tejes pite (1) téli kalács (1) tészta (2) thai citromfű (1) tofu (1) torta (1) tortaszolgalat (7) túró (1) újhagyma (1) újkrumpli (1) uzsonna (1) vaj (2) vanília (2) wamp (2) zamatzár (1) zeller (2) zöldbab (2) zöldfűszer (2) zöldség (3) Címkefelhő

Erről beszélünk

Receptek, képek, élmények, ötletek

2010.05.15. 15:38 BÜFÉ

Chilis sóskaleves édesburgonyával

Címkék: leves chili sóska édesburgonya fozzunk egyutt sóskaleves

 Eszem ágában sem volt ma főzni, pláne posztolni! Konyhai nagytakarítást terveztem, de azon ritka élményben van részem, hogy egyedül vagyok itthon.

Konyha. A hűtőben egy adag "vagy most azonnal feldolgozom, vagy kidobom" sóska. Számítógépről Esti Beszélgetések Müller Péterrel.

 

http://videotar.mtv.hu/Kategoriak/Esti%20beszelgetes%20Muller%20Peterrel.aspx

 

Nem tudom a sóskát kidobni. Elrágok egy levelet nyersen. Chili való hozzá.

 

Közlöm, hogy picit úgy érzem, már-már paráznaság kiposztolni ezt a levest, annyira egyedül vagyok, és ezt annyira élvezem, de a leves magával ragadott, úgyhogy legalább Ti ne szégyenkezzetek, készítsétek el, és kívánom, hogy legalábbis hasonló élményben legyen részetek.

 

 

Hozzávalók 1 főre, azaz MAGADNAK:

100g sóska

80g édesburgonya

0,5l marhahúsalaplé (vagy amilyen akad)

30 ml dús tejszín

1 kisebb ek arany melasz

fél kisebb chili húsa

1 tk citromlé

15g medvehagyma pesto (70g medvehagyma, 40g parmezán, 30g fenyőmag, 110ml olivaoaj)

  

Elkészítés:

A kisebb (fél cm x fél cm) kockára vágott édesburgonyát elindítom a medvehagymapestón, felhúzom a húsalaplével, puhára főzöm. Hozzáadom a csíkokra vágott sóskát (az egész műveletnek ez a legdolgosabb része, bő vízben áztatom, hogy a homok, a kosz leázzon róla, majd levelenként konyharuhában (vagy jobb nedvszívóképessége miatt, törölközőben) leszárítom, szárától megfosztom), és a chilit, 6-8 perc után darabosra! pürésítem (a zöld sóskaalapban fel-felbukkannak a narancsszín édesburgonya, és pirosló chili darabok...). Egyet forr, dúsítom a tejszínnel, ízesítem a melasszal és a citromlével.

Jó étvágyat, szép magányt vagy valós együttlétet!

 

A levest Családomnak ajánlom!

Share |

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bufe.blog.hu/api/trackback/id/tr252005270

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása