Eszem ágában sem volt ma főzni, pláne posztolni! Konyhai nagytakarítást terveztem, de azon ritka élményben van részem, hogy egyedül vagyok itthon.
Konyha. A hűtőben egy adag "vagy most azonnal feldolgozom, vagy kidobom" sóska. Számítógépről Esti Beszélgetések Müller Péterrel.
http://videotar.mtv.hu/Kategoriak/Esti%20beszelgetes%20Muller%20Peterrel.aspx
Nem tudom a sóskát kidobni. Elrágok egy levelet nyersen. Chili való hozzá.
Közlöm, hogy picit úgy érzem, már-már paráznaság kiposztolni ezt a levest, annyira egyedül vagyok, és ezt annyira élvezem, de a leves magával ragadott, úgyhogy legalább Ti ne szégyenkezzetek, készítsétek el, és kívánom, hogy legalábbis hasonló élményben legyen részetek.
Hozzávalók 1 főre, azaz MAGADNAK:
100g sóska
80g édesburgonya
0,5l marhahúsalaplé (vagy amilyen akad)
30 ml dús tejszín
1 kisebb ek arany melasz
fél kisebb chili húsa
1 tk citromlé
15g medvehagyma pesto (70g medvehagyma, 40g parmezán, 30g fenyőmag, 110ml olivaoaj)
Elkészítés:
A kisebb (fél cm x fél cm) kockára vágott édesburgonyát elindítom a medvehagymapestón, felhúzom a húsalaplével, puhára főzöm. Hozzáadom a csíkokra vágott sóskát (az egész műveletnek ez a legdolgosabb része, bő vízben áztatom, hogy a homok, a kosz leázzon róla, majd levelenként konyharuhában (vagy jobb nedvszívóképessége miatt, törölközőben) leszárítom, szárától megfosztom), és a chilit, 6-8 perc után darabosra! pürésítem (a zöld sóskaalapban fel-felbukkannak a narancsszín édesburgonya, és pirosló chili darabok...). Egyet forr, dúsítom a tejszínnel, ízesítem a melasszal és a citromlével.
Jó étvágyat, szép magányt vagy valós együttlétet!
A levest Családomnak ajánlom!