BüféBudapest

Szeretem érezni a kenyér illatát, a friss zöldség ízét, szeretem kifakadni látni az érett gyümölcs nedvét, tapintani az élő tészta állagát. Szeretem ahogy az alapanyagok eldobják eredeti formájukat, és egységekből kerek egésszé rendeződnek. Öröm nekem a vendégül látás minden mozzanata...

Címkék

alga (1) alma (3) almás káposztás cvekedli (1) almás pite (1) almás zellerkrémleves (1) aranyszarvas (1) árpagyöngy (1) barackos csirke (1) bárány jeremynek (1) berlin (1) bor (1) borjúborda (1) brie (1) briós (1) brownie (1) buék (1) büfében (1) burek (1) burgonya (3) cékla (2) céklás csokis kalács (1) céklás kalács (1) chili (3) chutney (1) citrom (2) citromkrém (1) citromos vaníliás joghurt levendulával (1) coq au vin (1) csicsóka (1) csirke (1) csirkemáj (1) csirkemájpástétom (1) csokis (1) csokis keksz (1) csokitorta (1) csoki fagyi (1) csokoládé (10) csontlé (1) datolya (1) dió (2) diópesto (1) dísz (1) döner (1) édesburgonya (1) édesköménymag (1) édesség (5) együtt (1) előétel (1) eper (1) fagyi (1) fahéj (2) főétel (1) fozzunk egyutt (95) franciák (1) füge (1) gabona (1) gnocchi (1) gorgonzola (2) grissini (1) gulyásleves 150 főre (1) gyömbér (1) húsvét (1) húsvéti kalács (1) jégkrém (1) joghurt (2) joghurt torta (1) kacsa (2) kacsás kalács (2) kakaós csiga (1) kakaós kalács (1) kakas (1) kalács (6) kapcsolat (1) káposzta (2) kardamom (1) keksz (3) kékszőlő (1) kence (7) kenyér (11) kenyérpuding (1) kókusztej (1) kolbász (2) köles (2) konfitált csirkecomb (1) körte (3) körtefagyi (1) kovász (1) krém (8) kukorica (1) kultúrfürdő (1) lasagne (1) lazacpástétom (1) lencse (1) lepény (2) levendula (1) leves (6) libamáj (1) lilahagymás sütőtökkrém rozmaringgal (1) mandulás csokitorta (1) marhahús (1) mártás (1) mártogatós (7) mazsola (1) medvehagyma (2) megnyugvás (1) nagyböjt (1) nagy falat íz (1) narancs (2) nudli (2) oliva (1) olivapesto (1) őszi torta (1) paradicsom (3) pástétom (1) pecsenyelé (1) pesto (2) petrezselyem (1) piknik (5) pirog (1) pita (1) pite (1) pulykasült (1) pulyka kolbász (1) püspökkenyér (1) quinoa (1) rakott krumpli (1) recas pincészet (1) répa (1) rétes (1) rizottó (4) ropi (1) sáfrányleves (1) saláta (1) sonka (1) sóska (1) sóskaleves (1) spagetti (1) stangli (1) süti (1) sütőtök (4) sütőtökgnocchi (1) sütőtökös vöröslencse leves (1) szalonna (1) széchenyi (1) szegál viktor (1) széles metélt (1) szendvics (1) szeretetkeksz (1) taco (1) tamarind (1) tej (1) tejberizs (2) tejes pite (1) téli kalács (1) tészta (2) thai citromfű (1) tofu (1) torta (1) tortaszolgalat (7) túró (1) újhagyma (1) újkrumpli (1) uzsonna (1) vaj (2) vanília (2) wamp (2) zamatzár (1) zeller (2) zöldbab (2) zöldfűszer (2) zöldség (3) Címkefelhő

Erről beszélünk

Receptek, képek, élmények, ötletek

2010.05.14. 13:20 BÜFÉ

Epres kenyérpuding

Címkék: kenyér eper fozzunk egyutt kenyérpuding

Szikkadt kenyérvég, eper, ami már nem a legkeményebb, panírozásból hátramaradt tojás gondosan átszűrve, korty tejszín a doboz alján… s lőn kenyérpuding.

 

Az angolok előszeretettel készítik, fogyasztják ennek az egyszerű ételnek mind sós, mind édes változatát. 5-6 évvel ezelőtt láttam először Nigella Lawson egy műsorában, ő narancslekvárral készítette. Megcsináltam én is, azóta számtalan formában került kenyérpuding az asztalunkra.

 

 

Hozzávalók 2 személyre:

Egy szikkadt kenyérvég vékony szeletekre vágva

5-6 szem eper

1 tojás

1 tojás sárgája

2 cl tej

2 cl tejszín

2 ek cukor

Negyed vaníliarúd magvai (vagy vaníliaesszencia)

1 kk alaposan megtisztított citrom reszelt héja

 

Elkészítés:

Kivajazom a szufléformákat, félreteszem őket. 160-170C-ra állítom a sütőt.

A kenyeret vékony (2-3 mm) vastag szeletekre vágom, a szeletek mindkét oldalát megvajazom. A tojásokat, a tejet, a tejszínt, a cukrot, a vaníliát, és a citromhéjat összehabarom. Az epreket felszeletelem, és enyhén megcukrozom őket. A szufléformákba teszem a kenyérszeleteket, közéjük eperszeleteket dugdosok. Ha kész, meglocsolom a tejes, tojásos keverékkel, vajat csipegetek a tetejére, és 15 perc alatt készre sütöm.

 

Nagy kiszerelésben is készíthetjük, egész kenyérszeletekkel, amiket persze vastagabbra hagyunk, ilyenkor hagyjunk időt a tojásos folyadéknak, hogy be tudja szívni a kenyér. Ebben az esetben persze a sütési időt is hagyjuk hosszabra.

 

Zöldfűszeres pestókat is fel lehet lazítani tejszínnel, tojást hozzadni, kenyeret meglocsolni, és kész a szokatlan és egyszerű köret

Kaláccsal is lehet finomítani a recepten, fontos, hogy a pékáru enyhén szikkadt legyen, így a legegyszerűbb egyenletes szeleteket vágni.

 

Share |

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bufe.blog.hu/api/trackback/id/tr632002731

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása