BüféBudapest

Szeretem érezni a kenyér illatát, a friss zöldség ízét, szeretem kifakadni látni az érett gyümölcs nedvét, tapintani az élő tészta állagát. Szeretem ahogy az alapanyagok eldobják eredeti formájukat, és egységekből kerek egésszé rendeződnek. Öröm nekem a vendégül látás minden mozzanata...

Címkék

alga (1) alma (3) almás káposztás cvekedli (1) almás pite (1) almás zellerkrémleves (1) aranyszarvas (1) árpagyöngy (1) barackos csirke (1) bárány jeremynek (1) berlin (1) bor (1) borjúborda (1) brie (1) briós (1) brownie (1) buék (1) büfében (1) burek (1) burgonya (3) cékla (2) céklás csokis kalács (1) céklás kalács (1) chili (3) chutney (1) citrom (2) citromkrém (1) citromos vaníliás joghurt levendulával (1) coq au vin (1) csicsóka (1) csirke (1) csirkemáj (1) csirkemájpástétom (1) csokis (1) csokis keksz (1) csokitorta (1) csoki fagyi (1) csokoládé (10) csontlé (1) datolya (1) dió (2) diópesto (1) dísz (1) döner (1) édesburgonya (1) édesköménymag (1) édesség (5) együtt (1) előétel (1) eper (1) fagyi (1) fahéj (2) főétel (1) fozzunk egyutt (95) franciák (1) füge (1) gabona (1) gnocchi (1) gorgonzola (2) grissini (1) gulyásleves 150 főre (1) gyömbér (1) húsvét (1) húsvéti kalács (1) jégkrém (1) joghurt (2) joghurt torta (1) kacsa (2) kacsás kalács (2) kakaós csiga (1) kakaós kalács (1) kakas (1) kalács (6) kapcsolat (1) káposzta (2) kardamom (1) keksz (3) kékszőlő (1) kence (7) kenyér (11) kenyérpuding (1) kókusztej (1) kolbász (2) köles (2) konfitált csirkecomb (1) körte (3) körtefagyi (1) kovász (1) krém (8) kukorica (1) kultúrfürdő (1) lasagne (1) lazacpástétom (1) lencse (1) lepény (2) levendula (1) leves (6) libamáj (1) lilahagymás sütőtökkrém rozmaringgal (1) mandulás csokitorta (1) marhahús (1) mártás (1) mártogatós (7) mazsola (1) medvehagyma (2) megnyugvás (1) nagyböjt (1) nagy falat íz (1) narancs (2) nudli (2) oliva (1) olivapesto (1) őszi torta (1) paradicsom (3) pástétom (1) pecsenyelé (1) pesto (2) petrezselyem (1) piknik (5) pirog (1) pita (1) pite (1) pulykasült (1) pulyka kolbász (1) püspökkenyér (1) quinoa (1) rakott krumpli (1) recas pincészet (1) répa (1) rétes (1) rizottó (4) ropi (1) sáfrányleves (1) saláta (1) sonka (1) sóska (1) sóskaleves (1) spagetti (1) stangli (1) süti (1) sütőtök (4) sütőtökgnocchi (1) sütőtökös vöröslencse leves (1) szalonna (1) széchenyi (1) szegál viktor (1) széles metélt (1) szendvics (1) szeretetkeksz (1) taco (1) tamarind (1) tej (1) tejberizs (2) tejes pite (1) téli kalács (1) tészta (2) thai citromfű (1) tofu (1) torta (1) tortaszolgalat (7) túró (1) újhagyma (1) újkrumpli (1) uzsonna (1) vaj (2) vanília (2) wamp (2) zamatzár (1) zeller (2) zöldbab (2) zöldfűszer (2) zöldség (3) Címkefelhő

Erről beszélünk

Receptek, képek, élmények, ötletek

2010.04.29. 10:39 BÜFÉ

medvehagyma... már megint - még mindig

Címkék: krém tészta medvehagyma pesto kence mártogatós fozzunk egyutt

 Nem szívesen bocsátkozom jóslásokba, de nekem idén ennyi volt a medvehagyma. Elkészítettem a medvehagymapestót, ami sokrétűen felhasználható, de magában is tökéletes, mert, hát medvehagyma! A Pasim viszont annyira ráment a medvehagymapestóra, hogy a széljárásból kiderül, merre jár a városban. Így a medvehagyma, ami a konyhámban landol, egyértelműen pestóként végzi.

 

Hozzávalók:

70 g medvehagyma

40 g parmezán sajt (megéri jó minőségűt választani (Grana Padano)

30 g fenyőmag

110 ml olivaolaj

 

Elkészítés:

A megtisztított medvehagymát durva csíkokra vágom, a parmezánt durvára reszelem. Az összes összetevőt botmixer segítségével homogén masszává pürésítem. Én szeretem, ha nem teljesen pépes, és fel-felbukkannak az összetevők színei, egy kisebb darabka sajtra ráharapni jó!

Ha nagyobb mennyiséget készítek, a kész pestot hagyom leülepedni, és felöntöm annyi olivaolajjal, hogy az egészet bőven ellepje. Így az olaj elzárja az összetevők elől az oxigént, és sokáig eltartható.

 

Így magában is kenhető kenyérre, aki kicsit lágyítani szeretné az ízeket, dolgozza el sajtkrémmel (vagy vajjal, tejszínnel… részletes leírás a “krémek, kencék, mártogatósok” c. posztban)

 

 

Hozzávalók:

15g medvehagymapesto

100g sajtkrém (mascarpone/házi/bolti vajkrém - utalás a krémek, kencék, mártogatósok c. poszt ide vonatkozó tartalmára)

 

Tésztaszószhoz is hálás alap. Amíg ötszörös lobogó sós vízben főzöm a tésztát, a medvehagymapestót serpenyőben hevítem, felöntöm ízlés szerint tejszínnel. Hozzáadom a leszűrt tésztát. Tálaláskor megszórom durvára vágott friss medvehagymával, és én egy kanál mascarponét is szoktam tenni a tetejére. Ez rendszerint lassan, ízlésesen ráolvad az ételre, és egészen selymessé teszi.

 

 

További lelkes medvehagymázást mindenkinek!

Share |

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bufe.blog.hu/api/trackback/id/tr931961431

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása