BüféBudapest

Szeretem érezni a kenyér illatát, a friss zöldség ízét, szeretem kifakadni látni az érett gyümölcs nedvét, tapintani az élő tészta állagát. Szeretem ahogy az alapanyagok eldobják eredeti formájukat, és egységekből kerek egésszé rendeződnek. Öröm nekem a vendégül látás minden mozzanata...

Címkék

alga (1) alma (3) almás káposztás cvekedli (1) almás pite (1) almás zellerkrémleves (1) aranyszarvas (1) árpagyöngy (1) barackos csirke (1) bárány jeremynek (1) berlin (1) bor (1) borjúborda (1) brie (1) briós (1) brownie (1) buék (1) büfében (1) burek (1) burgonya (3) cékla (2) céklás csokis kalács (1) céklás kalács (1) chili (3) chutney (1) citrom (2) citromkrém (1) citromos vaníliás joghurt levendulával (1) coq au vin (1) csicsóka (1) csirke (1) csirkemáj (1) csirkemájpástétom (1) csokis (1) csokis keksz (1) csokitorta (1) csoki fagyi (1) csokoládé (10) csontlé (1) datolya (1) dió (2) diópesto (1) dísz (1) döner (1) édesburgonya (1) édesköménymag (1) édesség (5) együtt (1) előétel (1) eper (1) fagyi (1) fahéj (2) főétel (1) fozzunk egyutt (95) franciák (1) füge (1) gabona (1) gnocchi (1) gorgonzola (2) grissini (1) gulyásleves 150 főre (1) gyömbér (1) húsvét (1) húsvéti kalács (1) jégkrém (1) joghurt (2) joghurt torta (1) kacsa (2) kacsás kalács (2) kakaós csiga (1) kakaós kalács (1) kakas (1) kalács (6) kapcsolat (1) káposzta (2) kardamom (1) keksz (3) kékszőlő (1) kence (7) kenyér (11) kenyérpuding (1) kókusztej (1) kolbász (2) köles (2) konfitált csirkecomb (1) körte (3) körtefagyi (1) kovász (1) krém (8) kukorica (1) kultúrfürdő (1) lasagne (1) lazacpástétom (1) lencse (1) lepény (2) levendula (1) leves (6) libamáj (1) lilahagymás sütőtökkrém rozmaringgal (1) mandulás csokitorta (1) marhahús (1) mártás (1) mártogatós (7) mazsola (1) medvehagyma (2) megnyugvás (1) nagyböjt (1) nagy falat íz (1) narancs (2) nudli (2) oliva (1) olivapesto (1) őszi torta (1) paradicsom (3) pástétom (1) pecsenyelé (1) pesto (2) petrezselyem (1) piknik (5) pirog (1) pita (1) pite (1) pulykasült (1) pulyka kolbász (1) püspökkenyér (1) quinoa (1) rakott krumpli (1) recas pincészet (1) répa (1) rétes (1) rizottó (4) ropi (1) sáfrányleves (1) saláta (1) sonka (1) sóska (1) sóskaleves (1) spagetti (1) stangli (1) süti (1) sütőtök (4) sütőtökgnocchi (1) sütőtökös vöröslencse leves (1) szalonna (1) széchenyi (1) szegál viktor (1) széles metélt (1) szendvics (1) szeretetkeksz (1) taco (1) tamarind (1) tej (1) tejberizs (2) tejes pite (1) téli kalács (1) tészta (2) thai citromfű (1) tofu (1) torta (1) tortaszolgalat (7) túró (1) újhagyma (1) újkrumpli (1) uzsonna (1) vaj (2) vanília (2) wamp (2) zamatzár (1) zeller (2) zöldbab (2) zöldfűszer (2) zöldség (3) Címkefelhő

Erről beszélünk

Receptek, képek, élmények, ötletek

2010.04.28. 12:57 BÜFÉ

Zöldfűszeres citromos csirke ropogós tepsis burgonyával

Címkék: burgonya csirke citrom zöldfűszer fozzunk egyutt

 Nem eszünk gyakran húst, ez az én kitartásomnak (erőszakosság? J ) köszönhető. Szeretem tudni, mit eszem, főleg, ha húsról van szó. Ezenkívül 1 éves gyakorlati időm alatt a Cactrus Juice étteremben gyakran került sor rá, hogy este 11 után került elém több 10kg vegyes hús feldolgozásra. Hártyázni, csontozni, szeletelni, pácolni… Bármikor, de az estének ezen szakában, ilyen mennyiségű nyers hús láttán az ember alaposan elgondolkodik, hogyan is kerül az az asztalra!

Ajánlom, hogy piacon paktáljatok le Nénikkel, Bácsikkal, ha már hús, legyen boldog hús!

 

 

Hozzávalók:

4 db csirkecomb (ill. tetszőleges részei a csirkének)

2 fej vöröshagyma

1 kanál kacsazsír (vaj is jó)

fehérbor

1 citrom héja nagyobb darabokban

nagy csokor kakukkfű

kevés rozmaring

tejföl

 

Körethez:

1 kg burgonya (érdemes kisebb darabokat válogatni, ha csak nagyobb van, azokat negyedeljük)

kevés kacsazsír

kevés búzadara

 

Elkészítés:

A meghámozott, felcikkezett burgonyát sós vízben puhára főzöm. Mivel utána még majd egy órát sütöm, ne legyen teljesen puha, különben szétesik. A sütőt 220C-ra előmelegítem, a burgonyát leszűröm, és kb. 2ek búzadarában óvatosan átforgatom. Az előmelegített sütőben a tepsiben felforrósítom a kacsazsírt, és a búzadarás burgonyákat beleforgatom, és kb. 1 óra alatt készre sütöm. 10-15 percenként érdemes megrázogatni a tepsit, hogy a krumplik minden oldala szép aranybarnára, ropogósra süljön.

A csirkét megmosom, tetszőleges darabokra vágom. A felhevített zsírban a finomra vágott hagymát megpirítom, majd felöntöm borral (kb. annyi bort használjunk, amennyi a kívánt mennyiségű csirke, hagyma és fűszerek keverékét kb. félig lepi el). Hozzáadom a csirkét, a zöldfűszereket, és az alaposan megmosott citrom héját. Fedő alatt párolom. Amikor zsírjára pirul, újra felöntöm borral. Készre párolom. Akkor kiszedem a csirkéket, a citromhéjat, és a fűszerágakat. A szószt ízlés szerint tejföllel behabarom. Tálaláskor én szeretem megspriccelni kevés citromlével, a forró, mérhetetlenül ropogós, belül vajpuha krumpli, a fűszerek, a csirke és a citrom illata együtt mennyei.

Ha kerülöd a húst, készítsd el a krumplit, a sütéshez adj hozzá rozmaringot, és enyhén citromos vagy fokhagymás tejfölt adj hozzá.....

Share |

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bufe.blog.hu/api/trackback/id/tr281958912

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pamutka 2010.05.01. 13:03:29

Ez nagyon fincsi és tényleg nem bonyolult, szuperjó kis hétvégi ebéd lett, bár a krumpli már az elején darabokra esett (de így is finomabb lett, mint bármilyen sültkrumpli amit eddig csináltam). Slágergyanús :)
süti beállítások módosítása