Sokféle rizottót szoktunk készíteni, de ez a Nagyobbik Lányom kedvence! Sőt, kijelentette, hogy ez a kedvenc étele. Ez a tény egy négy és fél évesnél nyilván változó, de, amikor Februárban síelni ment, hazatérése örömére ezt rendelte már előre. Meg eperfagyis palacsintát. Mert az is a kedvence.
Hozzávalók:
Rizottórizs
Zöldségalaplé / Húsleves
Vaj
tejszín
Gorgonzola
Körte
Mascarpone
Dió
Elkészítés:
Mennyiségeket szándékosan nem írtam. A rizs kb. 3,5-szeresére duzzadva lesz szaftos, puha, mégsem esik szét. A vaj, tejszín, mascarpone hozzáadása meg egy élvezetes játék, csakúgy, mint a sajt és a körte adagolása, aki rajong a gorgonzoláért, tegyen sokat, aki a csak a körte ízét szeretné alátámasztani, inkább kevesebbel éljen, és jól rakja meg körtével.